Quantum, möjlig Lotus sponsor, vill ha Hülkenberg

Quantum, som är tänkt att köpa in sig 35% i Lotus, vill ha Nico Hülkenberg bakom ratten 2014, enligt tyska Auto Motor und Sport.
Men tiden börjar ta slut för Enstone stallet som satt en deadline till mitten av november för att avtalet ska bli klart, skrev den tyska tidningen.

Om tiden passeras kommer Lotus säkerligen att signa Pastor Maldonado, vars PDVSA uppbackning uppskattas vara upp till en svindlande 41 miljoner euro per år. En insider citerades med att säga: “När ska Pastor inse att alla bara är ute efter hans pengar, inte honom?”.

Innan Lotus kan få tag på Venezuelas eller Quantums pengar, tar ägaren Gerard Lopz det ur egen ficka. “Budgeten rörs inte (sänks),” citerades han. “Vi vill sluta som tvåa i mästerskapet”. Lotus är för närvarande fyra, men skillnaden att sluta bakom Ferrari och Mercedes eller före dem är enligt utsago €15 miljoner i prispengar. Det kan hjälpa att betala för tysken Hülkenberg.

Stallchefen Eric Boullier blev tillfrågad ifall sporten har tagit en oroväckande vändning om konkurrenskraftiga stall inte har råd att signa så talangfulla förare som Hülkenberg. “Jag vill inte kommentera,” sa han. Stallets ägare Lopez sa däremot: “Med Grosjean och Hülkenberg skulle vi ha det bästa förarparet för framtiden.”

Fyrdubbla världsmästaren Alain Prost har anslutit till de röster som anser att det är löjligt att den finansiella situationen i F1 kan utesluta en lovande förare som Hülkenberg från gridden. “Man skulle vilja se honom ha fem erbjudanden på bordet och han kan välja den bästa för sig själv,” sa fransmannen i Abu Dhabi.
“30 år sedan”, sa Prost till tyska tidningen Welt, “skulle en kille som Hülkenberg ha blivit tagen av ett toppstall.”

(GMM)