Pirellis däckval till Spanien överraskar Lotus

Lotus har erkänt att man är överraskade över Pirellis beslut över att inte ta med den mjuka däckblandning den här helgen till Barcelona.
Efter all kontrovers med det italienska företagets 2013 däck, med Red Bull den mest högljudda kritikern, meddelade Pirelli att man ska göra mindre förändringar på den hårda blandningen från och med Barcelona. Men tidigare år har man levererat det hårda och mjuka-däcket till Spaniens Grand Prix.

Hittills den här säsongen har Lotus bilen varit helt klart bäst på att se efter de snabbt slitande däcken, så det är ingen överraskning då att tekniska-chefen James Allison är besviken över att Pirelli inte tänkt leverera det mjuka till Barcelona.
“Vi har använt Pirellis hårda och mjuka däck de senaste fem åren (i Spanien), så vi blev lite överraskade över att de valde att gå för de mer konservativa hårda- och medium-däcken den här säsongen.” sa Allison.

1996-års Världsmästare är inne på samma spår och tror att beslutat kommer att gynna ledarna Red Bull.
“Man kan se att det (Pirellis beslut) skulle favorisera Red Bull och det viskas att så är fallet och vissa stall påstår att det är inte vad de vill se och att de faktiskt hellre skulle föredra det mjukare.” sa han till brittiska Sky. “Men så är Formel Ett.”
(GMM)