Perez plats i McLaren inte säker för 2014

Bara för att Fernando Alonso har tonat ner sina McLaren rykten, betyder det inte att Sergio Perez plats i det brittiska stallet nu är säker.

Mexikanenindikerade på torsdag att han ännu faktiskt inte har skrivit på ett nytt kontrakt för 2014.
“Kontraktet är klart, vi ska bara slutföra de sista punkterna,” sa han.

Stallkamraten Jenson Button verkar däremot vara i en annan position. Världsmästaren från 2009 sa till reportrar att 2014 kontraktet är helt ”klart”. Tillfrågad ifall det stämmer, svarade stallchefen Martin Whitmarsh till Sky att ”Det är korrekt”.

Det lämnar ett frågetecken ovanför Perez namn, efter senaste rapporterna att han kan vara på väg att ersätta sin nuvarande manager, Adrian Fernandez.
“Sergio har en enorm mätsticka i Jenson, som är konsekvent, en kvalitetsförare, enorm teamplater och som ger en enorm mängd fördelar för vårt stall” sa Whitmarsh till reportrar.

“För en ung kille som Sergio, han vet och jag vet att han måste komma in och slå honom. Han har inte gjort det tillräckligt konsekvent nog hittills det här året. Han kommer att försöka hårt den här helgen gissar jag på,” tillade han i Singapore.

Ferraris Alonso är tydligen inte med i kampen längre, men McLaren har även två unga raketer i sin ficka, titel utmanarna i Formula Renualt 3.5, Kevin Magnussen och Stoffel Vandoorne.

“De är inom ramen” sa Whitmarsh, som erkände att 2014 kan vara lite för tidigt för de unga att hoppa direkt till F1 med McLaren.
“De finns inga tvivel om att de kommer till F1, och vi har öppet pratat med några av formel ett stallen om dem.”

(GMM)