Pirellis F1 Däck 2013

Ingen debut för Pirellis förändrade däck i Kanada

Det framkom på onsdag att Pirellis förändrade 2013-däck inte kommer att debutera i Montreal.
Tidigare trodde man att Bernie Ecclestone hade tvingar igenom de planerade förändringarna till Kanadas Grand Prix, trots motståndet från vissa stall. “Jag gjorde det som förr i tiden,” citerades F1 bossen i Auto Motor und Sport.

“Jag sa till stallen att de borde vara eniga. Pirelli kommer att modifiera däcken som planerat,” tillade Ecclestone.
Men 82-åringen sa det innan Mercedes ”hemliga” däcktest-skandal exploderade. Red Bull och Ferrari la in formella protester, andra stall är rasande, och FIA har fortfarande inte uteslutit straff.

Pirelli är defensiv. “De flesta av däcken som testades (av Mercedes) var inte relevanta för den här säsongen.” citeras en talesperson av tyska webbsidan motorsport-total.com. “Mercedes hade ingen fördel i Monaco.”

Dock säger Pirelli talespersonen även till publikationer på onsdag att de modifierade däcken, som enligt rapporter har kevlar bälte istället för en av stål för att minimera delaminering, kommer inte att debutera i Kanada.
Istället kommer två ”experimentella” blandningar att testas av stallen på fredag, som sedan förhoppningsvis kan göra sin kval och race debut på Silverstone. “Vi tar det här steget för den sportsliga jämställdhetens skull,” sa talespersonen.

(GMM)