Marussia lämnar förvaltning, planerar för F1-premiären

Skysports rapporterar denna morgon att förvaltaren av Marussia F1 Team kommer att lämna tillbaka bolaget den 19 februari.
Planen, den optimistiska planen, för stallet är att vara på plats i Melbourne för F1-säsongspremiären Australiens GP.

I ett uttalande från förvaltaren Morgan Rossiter:
”Det är tänkt att, före påbörjandet av den första tävlingen för 2015 säsongen, kommer investeringar att göras i verksamheten när bolagets lämnat förvaltning genom ett ackordsförfarande (”CVA”), som är planerad till 19 februari 2015.”

”Ett CVA är en omstruktureringsprocess som överenskommits med bolagets borgenärer som möjliggör en vändning av verksamheten och att skapa en långsiktig hållbar lösning för stallet.”

En av huvudpunkterna för att möjliggöra detta är att Marussia, eller Manor som de borde kallas, kommer att få de prispengar de har rätt till från säsongen 2014 för sin tionde plats i konstruktörsmästerskapet. Det skulle ge stallet någonstans runt £30 miljoner, som bland annat skulle hjälpa till att betala av skulder som stallet har.
F1 kommisionen möts på torsdag där man borde ta beslut om prispengarna och ge dispans till stallet att köra med förra årets bil.

Det sistnämnda kan även ge en indikation om att Manor kommer att köra med Ferrari-motorer, trots att man är skyldig stallet stora summor pengar. Det ryktades att Honda skulle kunna ligga bakom Manors återkomst, men McLaren har till Skysports nekat att man har något med saken att göra. Att stallets dessutom skulle köra med 2014-bilarna går emot Honda ryktet då deras motor inte skulle passa i den bilen. Alltså borde det säkraste valet vara Ferrari, kanske t.o.m så pass att Scuderia kommer att köra det som ett B-stall det här året, får att kunna testa nya saker och förbättra motorn. Samtidigt har man två förare man kan stoppa in direkt, i Jean-Eric Vergne och Esteban Gutierrez, något som Manor helt saknar till en F1-säsong som börjar om knappt en månad.

Många om och kanske just nu, men det verkar just nu åtminstone som att vi kommer att ha ett stall till på gridden till starten av F1-säsongen 2015.