Världsmästaren Hamilton snart bäst betald

Mercedes förbereder rejält för att kunna behålla sin regerande världsmästare i stallet i några år till, med ett kontraktsförslag som skulle kunna närma sig hundra miljoner.

Under slutet på förra säsongen när Mercedes paret Rosberg & Hamilton slogs om F1-världsmäster titeln som bäst, lade Lewis kontraktssamtalen på is till efter årskiftet. Den har kommit och gått och Mercedes börjar bli ivriga att få penna på papper från britten. Senate veckorna har bland annat motorsport chefen Toto Wolff gått ut  med att Fernando Alonso och Valtteri Bottas är först i kö ifall det inte skulle bli någon förlängning med Hamilton. Helt klart ett sätt att skynda på nummer 44 att bestämma sig och skriva på för Mercedes.

Nu rapporterar italienska La Gazetta dello sport att Mercedes kommer att lägga fram ett kontrakt på tre år (2016-2018) värt €20 miljoner per säsong. Till det skulle det tillkomma en bonus på €1miljon per race vinst och ytterligare 5 miljoner för en tredje världsmästartitel.

Ingen dålig start på det nya året för den nyblivna 30-åringen, som med bara "grundlönen" skulle bli den bäst betalda föraren i Formel 1.