Romain Grosjean - Lotus Renault

Grosjean utesluter inte att lämna Lotus

Romain Grosjean utesluter inte att han kan lämna Lotus i slutet av 2014.

Tidigare i veckan när stallets ägare Gerard Lopez backade upp den besvärade Maldonado, sa fransmannen att Grosjean tidigare lyfte sig från en liknande situation till att bli en av de mest eftertraktade förarna i fältet.

”Vi gick igenom samma sak med Romain och folk avskrev honom, men nu knackar folk på vår dörr för att se om han kan köra för deras stall”, sa han.

Tillfrågad om Lopez kommentarer, sa Grosjean till RMC: ”Det gör mig glad, det är smickrande ord som är trevliga att höra.”

”Men det är bara sjätte loppet för säsongen, det finns fortfarande många saker som kan hända och framtiden är fortfarande relativt långt bort”, sa 28-åringen.

Men, Grosjean antydde att det finns en möjlighet att han inte kör i en svart och guld bil 2015.

Enstone baserade Lotus har haft en skräckstart på säsongen 2014 hittills, först inte alls konkurrenskraftiga och otillförlitliga och fortfarande belägrade av rykten om ekonomisk svårigheter.

Med hänvisning till den årliga ”silly season”, förklarade Grosjean: ”Vanligtvis börjar det öppna upp sig lite under sommaruppehållet.”
”Såklart vill jag vinna race och försöka bli världsmästare och för det krävs ett stall med en bil som är kapabel att göra det”, avslutade han.

Källa: GMM>