Flera stora F1-offentligöranden under tisdagen

En ström av meddelanden flödade ut ur Formel Ett stallens presskontor tidigt på tisdag Marussia var först ut och meddelade dels att man kommer att byta från Cosworth till Ferrari motorer från 2014, men även att dess tekniska chef Pat Symmonds lämnar stallet.

Marussias nya avtal med Ferrari inkluderar en växellåda och ”alla relaterade anslutna system”.
“Betydelse av den här utvecklingen för vårt stall kan inte överskattas,” sa Marussias verkställande direktör Andy Webb. Webb bekräftade också att Cosworth valt att ”lämna sporten”.
Nästa offentliggörande var att britten Symmonds lämnar Marussia med ”omedelbar verkan”. En halvtimme senare offentliggjorde Williams att den forne Renault chefen, vars karriär i Enstone slutade med ”crash-gate” skandalen, kommer att börja jobba som Grove stallets tekniska chef från den 19 augusti.
“Jag är säker på att hans kunskap och ledarskap kommer att bidra avsevärt till den framgång som vi alla på Williams arbetar hårt för att uppnå.” sa Frank Williams.

Marussia reagerade på Symonds avgång genom att säga att man kommer att meddela sina ”egna planer för den fortsatta utvecklingen av sin växande teknisk drift i sinom tid”.
Efter att Williams meddelat Symmonds flytt, avslöjade man att tekniska direktören Mike Coughlan ”har klivit ner” som teknisk direktör. “Stallet tackar honom för hans  betydande bidrag sedan 2011 och önskar honom lycka till i hans framtida insatser.” sa Williams, refererande till den förre McLaren designern Coughlan.

Till slut, meddelade Red Bull på tisdag att Toro Rossos Daniel Ricciardo, en möjlig ersättare för den avgående Mark Webber nästa år, kommer att köra RB9:an på onsdag eftermiddag då Silverstone testerna sätter igång.
Australiensaren Ricciardos stallkamrat Jean-Eric Vergne är inte en del av Red Bulls planer för de så kallade Young Driver Tests.

(GMM)

%d bloggare gillar detta: