Ferrari vill ha supertrio – Brawn, Bell och Newey

Bob Bell kan vara nästa bit av pusslet när Ferrari försöker återvända till gammal form och toppen av Formel Ett.

Flera auktoritativa källor har redan rapporterat att den kända Maranello stallet är beredda att ”spränga banken” och signa Red Bulls Adrian Newey, som enligt rykten redan har en årslön på $12 miljoner.

”Ferrari vill desperat ha Adrian Newey”, sa en Ferrari-källa till tidningen the Guardian.
”Jag vet inte om de har pratat med honom än, men om inte så kommer de det.”

Men Red Bulls stallchef Christian Horner sa att 55-åringen är nöjd på Milton Keynes
”Han har gjort sina känslor klara för mig angående stallet”, kommenterade Horner efter de senaste rykten.

”Spekulationerna är just det. Man kan förstå varför Ferrari skulle försöka.”

Newey, däremot, kanske inte är Ferrari enda mål. Ross Brawn har redan länkats med att återvända till Italien och nu påstår spanska tidningen EL Mundo Deportivo att Bob Bell är en annan möjlig rekryt.

Det meddelades förra månaden att Bob Bell kommer att lämna sin roll som teknisk direktör hos dominanta Mercedes, det tyska stallet säger att han söker ”nya utmaningar” annanstans.

”Det ryktas att Brawn, Bell och Newey skulle kunna bringa ordning till Ferraris tekniska avdelning”, sa El Mundo Deportivo.

Enligt italienska La Gazzetta dello Sport är Ferrari nära att medge att – givet Mercedes totala dominans – ”Är det redan dags” att börja tänka på säsongen 2015.

Man tror att presidenten Luca di Montezemolo har sagt att Barcelona, Monaco och Montreal är nyckelrace innan Ferrari måste bestämma sig om huvudmålet ska vara att fokusera på F14-T’s efterträdare.

Det ryktas även att Ferraris turbo V6 motor-projekt för 2015, kodnamn 666, är just nu mer avancerad än den normalt är vid den här tiden på året.

Och ännu ett rykte skulle vara att Fernando Alonso till slut har förlorat tålamodet att vänta på en titel-vinnande Ferrari och har nu börjat titta mot Mercedes.

Mercedes ordförande Niki Lauda däremot är citerad av Speed Week: ”Vi har två toppförare redan, båda går för vinsten. Så vad skulle vi göra med Alonso?”

Källa: GMM