Esteban Ocon kör med Renault 2020

Efter att rykten tog mer fart i början av veckan är det nu klart och bekräftat att Esteban Ocon ansluter, tillbaka, till Renault för 2020 och framåt. Fransmannen har skrivit ett flerårs-kontrakt med det franska F1-stallet och kommer att bilda par med Daniel Ricciardo.

Esteban Ocon – Renault Sport F1 Team

Esteban gjorde sin F1 race debut mitt i 2016-säsongen med Manor Racing, innan han flyttade till Sahara Force India F1 Team 2017. Under sin första hela säsong i sporten noterade han 87 poäng och en mycket prisvärd åttonde plats i förarmästerskapet. Året därpå, 2018, tog Esteban ytterligare 49 poäng innan han anslöt sig till Mercedes AMG Petronas F1 Team som reservförare för säsongen 2019.

Estebans CV i junior formel-serier är lika anmärkningsvärd med GP3-titeln 2015 och FIA European Formula 3 titel innan dess, plus många segrar i Formula Renault.

Esteban Ocon

”Först och främst är jag väldigt stolt över att bli en Renault-förare. Jag har vuxit upp på Enstone, började med Lotus 2010 och sedan med Renault. Jag är väldigt knuten till detta team och alla som arbetar där; det är de som öppnade dörrarna till motorsportens toppklass för mig. För det andra är jag glad att ett team med stora ambitioner har anförtrott mig möjligheten att återigen visa mina färdigheter på den högsta nivån i F1. Det är ett ansvar jag tar väldigt allvarligt. Det förtroende de har i mig för att hjälpa teamets utveckling är en väldigt positiv press och jag ser fram emot att ge det bästa av mig själv. ”