Caterham och Marussia missar USA’s Grand Prix

Idag ska alla F1-bilar och material skickas iväg till Austin, USA, för Americas GP nästa helg.
Men det är två stall som saknas från FOM’s fraktlista – Caterham och Marussia.

Det varit en väldigt tung vecka för svenske Marcus Ericssons stall Caterham F1 Team.
Pajkastning och bortförklaringar från nya och gamla ägarna, när delar som inte köptes upp har gått i konkurs och konkursförvaltare som hämtar material och stänger ner fabriken. Det senate i soppan, som jag förstått, är att konkursförvaltaren tagit över stallet – tills man hittar en ny ägare, om man hittar en ny ägare.

Redan någon dag sedan kom det fram att Bernie Ecclestone skulle vara öppen till att ge Caterham ”dispens” för att missa näst kommande race p.g.a den rådande situationen för stallet. Det verkar nu bli verklighet när stallet inte får iväg sina bilar till USA med frakten som åker idag (lördag).

Samma öde verkar också drabba Marussia stallet, som inte heller är med på fraktlistan enligt uppgifter. Bernie har även bekräftat till bland annat journalisten Alan Baldwin, Reuters, att både Caterham och Marussia kommer att vara frånvarande från Austin. Marussias frånvaro beror dock på rent ekonomiska problem, vilket visserligen också är roten i Caterham, men om de har eller kommer få någon sorts dispens från Bernie att missa race är än så länge oklart.
Skulle de inte få det, så har de brutit sina avtalsförpliktelser till FOM – om att delta i varje race – och riskera att bli utan prispengar från den tionde plats de just nu har i mästerskapet. Det skulle vara ett tapp på runt £30 miljoner.