Buemi tror Red Bull signar Räikkönen

Sebastien Buemi, tidigare Toro Rosso förare och numera Red Bulls reserv, har tippat att världsmästarna kommer att signa Kimi Räikkönen för 2014. Efter att Mark Webber meddelade att han kommer att byta till Le Mans, minskade Red Bull ner listan över australiensarens efterträdare till tre namn – Räikkönen, Daniel Ricciardo och Jean-Eric Vergne. Men inte ens Ricciardo, den jämnaste av Toro Rosso förarna 2013, förväntar sig att få platsen.
“Jag skulle förvänta mig att ett världsmästarstall tar en världsmästarförare,” citerades han på tyska websajten formel1.de.

Schweizaren Buemi, som nästa år troligtvis kommer att möta Webber i endurance sportbilar, håller med.
“Situationen är inte klar än,” sa han till 20min.ch. “Om ett stall har chansen att få Räikkönen, då måste de göra det,” erkände Buemi. “Så han är verkligen favoriten till jobbet.”

Franska RMC radio rapporterar att Lotus stallchef Eric Boullier skulle möta Räikkönens manager Steve Robertsson denna vecka. Det Enstone baserade stallet, inklusive ägaren Gerard Lopez, kämpar hårt för att kunna behålla finländaren. “Allt vi måste göra är att bevisa att det här är rätt stall för honom som racer. Han måste bestämma sig, och jag tror han kommer att stanna.”

Men om 33-årige Räikkönen, som efter Webber slutar blir den äldsta föraren i F1, faktiskt lämnar Lotus, går det starka rykten att Nico Hulkenberg är favorit för att ersätta honom. Romain Grosjean förväntas vara i systerbilen 2014. Med förnyat förtroende från Lopez, Lotus ägaren hade följande att säga om fransmannen Romain Grosjean:
“Vettel, Alonso och Räikkönen är tre världsmästare, och Romain la sig rätt emellan dem (på Nurburgring).”

(GMM)