Årets Trofeo Lorenzo Bandini pris till Antonio Giovinazzi

Alfa Romeo Racing föraren Antonio Giovinazzi kommer den kommande helgen att tilldelas årets Lorenzo Bandini pris. Ett pris som förra året gick till Valtteri Bottas, och har tidigare tilldelats en rad stora F1-förare som Michael Schumacher, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen och flera gamla F1-världsmästare.

Antonio Giovinazzi - Sauber F1 Team
Antonio Giovinazzi

Priset delas ut i Lorenzo Bandinis hemstad Brisighella, till ära av föraren som omkom i Monacos Grand Prix 1967. Utmärkelsen är ett erkännande av det otroliga arbete som vinnarna, och teamet som helhet, har gjort under de senaste tolv månaderna.

Det är såklart jättekul för Giovinazzi att få motta det här priset, men jag kan inte hjälpa att undra vad det är GIO har åstadkommit för ”otroligt arbete” det senaste året. Inte för att ta något ifrån italienaren, den första på F1-gridden sedan 2011, men det känns ju lite som att det är just det faktum att han är en italienare i F1 som är anledning…
Vad tror ni? Har jag missat något storverk som Giovinazzi har gjort.

Från pressmeddelandet från Alfa Romeo

Mer än 15 000 fans förväntas befinna sig på gatorna, när mannen i bil nr 99 kommer att köra sin Alfa Romeo Racing F1-bil på de öppna vägarna, från Piazza del Popolo i Faenza klockan 15 till Piazza Carducci i centrala Brisighella.

Bilen kommer sedan att vara kvar på torget för allmänheten att beskåda Det är en gyllene chans för lokala fans att se en av våra bilar i aktion på nära håll – i en helt annan omgivning än de banor som dessa bilar brukar köra på.

Förutom Antonio, kommer flera medlemmar från Alfa Romeo Racing också att få viktiga utmärkelser under dagen. Bland vinnarna av dessa utmärkelser är teknisk direktör, Simone Resta; Chef för baningenjörer, Xevi Pujolar och chef för aerodynamik, Jan Monchaux.