Scuderia Toro Rosso presenterar modell 2014 – STR9

Sista dagen innan första försäsongstesterna inför F1 säsongen 2014 vrålar igång på Jerez de la Frontera banan i Spanien. Scuderia Toro Rosso blev därmed sista stallet att presentera sin bil innan testerna börjar, resten kommer att visa upp sina skönheter, eller odjur?, imorgon, bortsett från Lotus som inte kommer att finnas på plats.

Franz Tost, Stallchef Toro Rosso

“2012 påbörjade vi ett konceptstudie för STR9, det är det tidigaste vi någonsin har påbörjat ett projekt med en ny bil. Allteftersom tiden gick blev fler och fler medarbetare delaktiga i projektet, då vi investerade mycket insatser och resurser, både tekniskt och finansiellt, i designen av den nya bilen.
De viktigaste områdena för framgång 2014 kommer att vara att hitta en balans mellan att få ut kraften från motorn och hantera de 100kg bränsle man är begränsad till, användningen av de två energiåtervinningssystemen och, precis som förut, hantera däcken. Förutom de nya reglerna har vi på Toro Rosso varit tvungna att anpassa oss till en ny motorleverantör och vi ser framemot att jobba med Renault. En sista nyhet för oss är på förarsidan, där Daniil Kvyat blir ny stallkamrat med Jean-Eric Vergne. Båda är väldigt begåvade och vi förväntar oss bra saker från dem.
Med alla dessa förändringar, vissa som påverkar alla, andra som är specifika för Toro Rosso, gör det väldigt svårt att sätta mål och förutspå något. Däremot står det klart att vi måste förbättra vår prestation och ta ett steg framåt.”

%d bloggare gillar detta: