F1 Singapores GP: L. Hamilton och S. Vettel toppar inför kvalet

Lewis Hamilton, McLaren, och Sebastian Vettel, Red Bull, visade vägen i sista träningen innan kvällens F1 kval på Marina Bay Street Circuit i Singapore. Hamiltons 1.47.632 och Vettels 1.47.909 är helgens första och enda tider under 1.48, och halv sekunden snabbare än Nico Rosberg och Heikki Kovalainen, nästa på tur i listan.

BMW Sauber bilarna var snabba igen idag, femte och sjätte, medan Brawn GP grabbarna kämpade med farten. Speciellt Jenson Button, som klagade på greppet flera gånger under den timmes långe träningen i eftermiddags (svensktid). Han lyckades också bara knipa 14:e snabbaste tid medan stallkompisen Rubens Barrichello klarade sig bättre med en sjunde plats.

Adrian Sutil hoppades igår på en plats i Q3 och siktade på poäng i racet. För att det ska bli möjligt för den unga tysken måste han hitta en växel till från sin körning eller hoppas den ’lovade’ åskstormen faktiskt kommer.
Vid drar lite i smilbanden för Sebastien Buemi som lyckades sätta nionde snabbaste tid i sista passet och var faktiskt snabbaste Ferrari utrustade bilen. Kimi Räikkönen slutade 12:a, 1.2 sekunder från L. Hamilton.

F1start tippar kvalet.

Första led: Vettel & Kovalainen

Andra led: Hamilton & Heidfeld

Tredje led: Rosberg & Barichello

Fjärde led: Button & Glock

Femte led: Räikkönen & Sutil

Även om det skiljde 0.277 s. mellan Hamilton och Vettel tror jag att Vettel tar poleposition om en timme. Detta med reservation för att de kan gå för strategin att de startar från andra/tredje raden med tanke på KERS i McLaren bilarna.
McLaren boysen ligger efter varann, troligtvis tvåa och trea, med Heikki Kovalainen som den snabbare. Hamilton kommer vara snabbare men göra en miss och tappa. Bredvid andra McLaren bilen i andra led kommer Nick Heidfeld vita BMW Sauber stå, visserligen var båda Sauber förarna snabba tidigare idag men Nick har sett stabilare ut, hela året.

Nico Rosberg har visat i flera race nu att han är snabb och kan när det gäller. Han har förbättrat sin fart eftersom och var dessutom med väldigt bra förra året, och kanske även hade vunnit om det inte varit för Alonso och Renault. Han står bredvid en Brawn GP, som mest troligt är Rubens Barrichello. Jensons (Button) körning såg inte så förtroende ingivande idag och Barrichello har bra momentum från senaste loppen.
Button återfinns dock  i ledet bakom tillsammans med Timo Glock, Toyota Racing F1. Toyota har varit lite smått anonyma hittils, inte toppade tiderna men inte heller kämpat i botten, vilket lämnar det öppet och kämpigt vem av dem som tar sig till Q3. Men vi skulle lägga våra pengar på Glock.

Topp tio rundas av med Kimi Räikkönen som kniper en plats i Q3 i slutat av Q2 och droppar Mark Webber. Starta från femte led gör ingenting för Mr. Iceman dock eftersom han kommer få ännu en otrolig start och går för en lång första stint, kanske öven en enstoppare. Adrian Sutil skärper till sig och startar en Force India bland topp bilarna än en gång.

%d bloggare gillar detta: