Circuit de Barcelona Catalunya

Funderingar inför andra veckan F1-tester + komplett lineup

Första veckans Formel 1 tester kom och gick, vi blev nog inte så jätte kloka av dem – förutom det faktum att bilarna inte alls kommer att vara så mycket långsammare än 2018.

Några av de saker som stod ut under första veckan är vad som lett till lite funderingar och frågor inför den stundande andra testveckan i Barcelona som börjar idag (26/2).
Vi tar och går igenom dem en för en, och längst ner hittar ni veckans föraruppställning.

Ferraris fart – leder de fältet

Ferraris hade testernas pace-sättande fart, det är nog alla överens om. Visst de ledde inte tiderna varje dag, men de var på det direkt och de hade väldigt konstant fart genom alla dagarna, även på långkörningar. Jag frågar mig däremot om Ferrari har visat sina kort för tidigt. Deras främsta konkurrent Mercedes harvade runt i andra halvan av tiderna, men så gjorde Mercedes det även förra året och vi vet ju alla hur det gick sen…

Red Bull ♥ Honda = tillförlitligt?

Red Bull kan inte sluta prata om hur bra allting är och gått med Honda. Som en nyförälskad pojke var det någon media som beskrev det som, ni vet när allt är rosa fluff och ingenting kan vara eller gå fel.

Det såg väldigt stabilt ut för dem på banan förra veckan, och hyfsat med fart hade bilen också. Den stora frågan dock och oron för RBR är vad som händer när resten av fältet skruvar upp sina motorer. Kommer Honda-motorn fortfarande kunna leverera den fart Red Bull gav upp Renault för och framförallt kommer tillförlitligheten äntligen finnas där.

Mittfältet, åååh detta mittfält!

Vem kommer att regera mittfältet – Renault? Haas? Alfa Romeo?
Ingen kunde undvika det faktum att Alfa Romeo ser riktigt starka ut och spås av många att kanske vara toppstallet i mittfältet kommande säsong. Men det blir inte en lätt uppgift för alla, bortsett från möjligen Williams, vill vara ”best of the rest”.

Som fabrikstall hoppas Renault såklart vara med i topp trion, kvartetten? Jag tror inte de riktigt är där än, utan får vänta åtminstone en säsong till. Deras lycka kan vara Red Bulls tapp dock. Skulle Honda motorn inte leverera som utlovat denna första säsong, då måste Renault vara där och hugga på tredje platsen i mästerskapet.

Vad gäller resten ja, jag hoppas på Alfa. De har blivit lite favoriter för mig, men det ser tufft ut. Alfa Romeo har nog chans att vara först ut ur grindarna, men de andra är hack-i-diffusern och sedan är det en utvecklingsrace till Abu Dhabi. Alla stallen i mittfältet torde ha en stabil ekonomi nu, så alla borde komma med hyfsade uppdateringar under året.

Veckans föraruppställning

StallTisdagOnsdagTorsdagFredag
MercedesHamilton / BottasBottas /HamiltonHamilton / BottasBottas / Hamilton
FerrariLeclerc /VettelVettel / LeclercLeclerc / VettelVettel / Leclerc
Red BullPierre GaslyMax VerstappenPierre GaslyMax Verstappen
RenaultHulkenberg /RicciardoRicciardo / HulkenbergHulkenberg / RicciardoRicciardo / Hulkenberg
HaasKevin MagnussenRomain GrosjeanKevin MagnussenRomain Grosjean
McLarenLando NorrisCarlos Sainz JnrLando NorrisCarlos Sainz Jnr
Racing PointLance StrollSergio PerezLance StrollSergio Perez
Alfa RomeoAntonio GiovinazziKimi RaikkonenAntonio GiovinazziKimi Raikkonen
Toro RossoAlexander AlbonDaniil KvyatAlexander AlbonDaniil Kvyat
WilliamsGeorge RussellRobert KubicaGeroge RussellRobert Kubica