Är Magnussen McLarens överraskning för 2014?

Man trodde att McLaren vara nära att bekräfta Sergio Pérez som fortsatt stallkamrat till Jenson Button 2014.

Men en artikel av respekterade reportern Tom Cary i tidningen the Telegraph påstår att mexikanen kan fortfarande förlora sin plats efter endast en säsong hos det stora brittiska stallet.
Enligt uppgift kan Pérez ersättas av en annan rookie, McLarens egna ungdomsförare Kevin Magnussen, som nyligen vann årets Formula Renault 3.5 serie.

Son till förre McLaren testföraren Jan, den unga Magnussen vann ett GP2 test som pris för sin 2013-titel, men enligt Cary ”drog han sig ur” i sista sekund den här veckan ”av oförklarliga skäl”. McLarens stallchef Martin Whitmarsh beskrev nyligen Formula Renault 3.5 som ett ”mästerskap av mycket högre kvalitet än GP2”, så testet kan ha setts som ett hot mot Magnussens rykte.

Flera välkända namn länkade till F1 körde faktiskt i Formula Renault 3.5 det här året, exempelvis Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Sergey Sirotkin och Carlos Sainz jr.

Nyligt krönta GP2 mästaren å andra sidan heter Fabio Leimer. För den unga schweizaren är F1 ”lika långt bort för Leimer som månen”, enligt veteran reportern för tidningen Blick – Roger Benoit.

21åriga Magnussen däremot knackar högljutt på dörren, men det var trott att han skulle göra sin debut hos ett stall som Force India eller Marussia.
“För mig,” sa han till Cary i Abu Dhabi, “om jag kan får en konkurrenskraftig bil första året, skulle jag föredra det. Det är sant att det finns en större risk med att gå till ett toppstall eftersom om du inte presterar så är du ute ur formel ett. Men för mig, om jag kommer ett till toppstall och inte presterar så betyder det att jag inte bar bra nog,” tillade Magnussen.