Tider Storbritanniens GP

Så här körs Storbritanniens GP 2021

Dags för Storbritanniens Grand Prix nästa vecka, och den första helgen där man testar det nya race-formatet med dubbla race – ett sprint race kval och det vanliga racet på söndagen.

På grund av detta så kommer helgens tider se lite annorlunda ut. På fredagen kommer man för FP1 och kval, på lördag är det FP2 samt det nya sprint-race kvalet och på söndag är det race som vanligt. Så här ser helgens schema ut.

PassDagTid
Friträning 1Fredag15:30 – 16:30
KvalFredag19:00 – 20:00
Friträning 2Lördag13:00 – 14:00
Sprintrace KvalLördag17:30 – 18:00
RaceSöndag16:00
Embed from Getty Images

Vad är det här sprint-racet för något

Ja, det kan man ju undra. Ett kort sprint race i F1 låter spontant som något väldigt osmart. När det inte går att race:a ordentligt under ett vanligt lopp, hur ska man kunna göra det på ett förkortat race?

Loppet går iaf till som så att man kommer att köra 100km, vilket tar cirka 25-30minuter. Bilarna kommer att köra ”flat-out”, som man säger, utan att behöva göra depåstopp. Topp tre förarna kommer att få poäng, med tre (3) poäng för vinnare, två för tvåan och ett poäng för trean.
Vidare kommer även startordningen för söndagens race att bestämmas efter slutresultat i sprint-loppet.

Personligen är jag lite skeptisk till hur bra det här kommer att bli. Teoretiskt har det potential att bli hur bra som helst. Man fantiserar så klart om att alla kör all-in, gasen i botten från start till mål.
Tyvärr tror jag realiteten är den att man inte riktigt kommer att våga satsa eller ta risker för att skada bilen på något. Och av den enda anledningen tror jag att det hela kommer att falla platt. Jag hoppas såklart att jag har HELT FEL!