Förarkommentarer efter kvalet till Kinas GP
RBR, McLaren, Mercedes och Ferrari

Red Bull

Sebastian Vettel
"Vi har gjort det igen, men det är tufft varje gång. Jag tycker inte det var så enkelt idag som vi hade planerat. Speciellt i Q2, jag gjorde ett litet misstag under försöket då. I Q3 var jag säker på att vi kunde förbättra ganska mycket. Vi gjorde ett bra jobb idag uppenbarligen, men det är bara åtta meter på banan. Det kommer bli ett långt lopp, men jag tycker vi kan vara nöjda med bilen. Vi gjorde några bra längre körningar under fredagen, så vi har skäl att vara nöjda, men det är också ett hot att vara för nöjd - så jag håller koll på ett det inte händer."

Mark Webber
"En väldigt frustrerande dag. Vi hade ingen smidig FP3 eller Q1 och tillslut så betalade vi det ultimata priset för det. Vi trodde vi hade nog för att klara oss igenom med prime däcken. Vi har farten, men jag kunde inte få däcken att fungera under mitt andra försök. Vi får se vad vi kan göra ikväll, men jag kan vara gå framåt. Jag kan inte minnas när jag senast åkte ut i Q1, det var länge, länge sen så det var en dålig dag för oss."

McLaren

Jenson Button
"Efter Q2 trodde jag att vi hade chans på pole idag, men, med Sebastians sista varvtid i hand var andraplats allt vi realistiskt kunde få idag. Det är ändå skönt med två bilar i topp tre, vi tog verkligen ut det maximala ur paketet idag. vi gjorde lite förbättringar på bilen under natten. Jag tror det fortfarande finns områden där vi måste förbättra på för att unna utmana Red Bull, men jag vill säga ett stort tack till alla i garaget och på fabriken, de har jobbat enormt hårt och har gett oss en bil vi verkligen kan bygga på de kommande racen.
Det här är min bästa startposition för säsongen, bilen kändes riktigt konsekvent under hela eftermiddagen och fick ut i princip allt från den. Till imorgon, jag tror var race fart kommer vara lite närmare Red Bulls än kvalfarten. Vi kan få ett bra race från den här startpositionen."

Lewis Hamilton
"Vi gjorde riktigt positiva ändringar i inställningarna under Fredag kväll och jag var mycket mer nöjd med bilen idag. Under kvalet var jag och Jenson väldigt nära och vi är båda med där uppe. Jenson gjorde ett fantastiskt jobb att få sin bil före min, men jag offrade lite av mitt tempo för att kunna ha ett färskt set options till loppet. Vi tog beslutet att bara göra ett försök i Q3. Det var självklart en kompromiss, men det betyder att jag kommer att ha ett färskt set däck för en av stintsen imorgon. Och förra veckans race i Malaysia visade oss hur viktigt det är att ha färska däck i loppet.
Dagens strategi borde öka mina chanser i loppet. Det är alltid bra att ha ett färskt set däck i bagaget, och jag ville vara säker på att hade val för det mesta. Att kunna slänga på nya däck mot slutet av loppet imorgon kommer att vara väldigt positivt och hjälpa däckens livslängd."

Mercedes

Nico Rosberg
"Jag är nöjd med vår prestation och det var en bra dag för oss. Det står klart att vi förbättrat bilen den här helgen och jag är verkligen glad för alla tillbaka på fabriken som nog har njutit av att se det idag. Vi är fortfarande inte där vi vill vara men vi har gjort framsteg och är närmare några av dem framför oss, åtminstone idag. Vi har även jobbat hårt på racetempot så det finns alla chanser för ett bra lopp imorgon."

Michael Schumacher
"Vad synd för mig idag eftersom vi har tydligt visat den här helgen att vi som team har förbättrat oss en del. Nico visade det starkt med sin fjärde plats vilket är vårt realistiska mål. Jag fick inte riktigt till mitt varv i Q2 och efter det har vi också funnit att min bakvinge inte fungerade korrekt när jag bromsade in i kurva 14. Jag hoppas självklart på en bra start och att vi har bra race fart imorgon så att jag förhoppningsvis kan ta några positioner."

Ferrari

Fernando Alonso
"Jag hade inte förväntat mig mycket mer än detta från kvalet. Femte och sjätteplats representerar det maximala vi kan sträva efter i vår nuvarande situation. Vi kände redan till allt om Red Bull och McLaren, men här fick vi se en förbättring från Mercedes, så situationen är nu ännu svårare. Vi försöker förbättra vår prestanda, vi är ett fantastiskt stall och vi vet hur man ska reagera.
Igår provade vi lite nya delar, men det är för tidigt för att använda dem under race, vi hoppas på  att göra ett märkbart steg framåt i Turkiet. Jag skulle ge teamet 10 av 10 för hur de hanterat kvalet under de första tre loppen. Det är alltid svårt att hitta en kompromiss mellan behovet av att ta risker och vara försiktig och vi har redan sett misstag som kostat förare dyrt under dessa tre sessioner. Just nu borde vi inte försöka prova något fiffigt, utan hålla saker enkelt. Jag tror pallplatsen fortfarande är inom räckhåll. I år finns det fler variabler, som däckslitaget och användningen av den rörliga bakvingen, som spelar roll under racen, som vi har sett i de två första Grand Prixen. Det kan vara lite varmare imorgon än det var idag, så vi får se om det ändrar något, även om jag inte förväntar mig det. Strategi kommer vara väldigt viktigt för att bestämma slutresultatet."

Felipe Massa
"Det gick lite bättre än i Malaysia, men vi är fortfarande efter. Vettels prestation är inte överraskande, Webbers är definitivt däremot. McLarens är också snabbare än oss och Mercedes har förbättrat och kommer vara en tuff konkurrent i loppet imorgon. I Q2 gick jag direkt ut efter den röda flaggan för att försöka vara först ut och få tomt framför mig. Perez var framför mig men jag körde förbi honom på utvarvet och det var bra, för det betydde att jag fick rent framför mig och kunde förbättra min tid. Jag hoppas verkligen vi ser en upprepning på situationen i Malaysia där vi såg ett hopp i prestanda från kvalet till loppet. Om det var fallet, kanske en pallplats inte är onåbar. Banan har blivit mycket bättre sedan igår, det finns mer grepp och bilarna glider mindre, och använder alltså däcken mindre och det blir en faktor att ta i beräkning när vi jobbar fram en strategi."

KategorierOkategoriserade