Vettel kommer inte ge bort vinsten till Webber

Mark Webbers tionde vinst kommer inte att ges till honom gratis när han tackar för sig i Formel Ett den kommande helgen i Brasilien.
Den 37-åriga australiensarens långa grand prix karriär kommer att ta slut efter Interlagos, men även frestelsen för att rätta till ”multi-21” affären är inte nog för att övertala stallkamraten Sebastian Vettel att frivilligt bryta sin segersvit och ge Webber vinsten.

Och dessutom, ”skulle Mark inte vilja vinna på det sättet”, sa Red Bulls stallchef Christian Horner.

“Det skulle vara fantastiskt att se honom vinna sitt sista race, vilket sätt att tacka för sig,” tillade han.

Men Horner sa att Vettel, som ignorerade stallorder i Malaysia och övertog Webber för en impopulär och väldigt kontroversiell seger, kommer att vara fokuserad på att jaga sin nionde raka vinst.
“Sebatian kommer att försöka ta det rekordet också och som vanligt kommer det att vara öppen fajt mellan dem två,” sa han.

Det kommer att bli flera ”sista” i Brasilien i helgen. Det sista loppet med V8 motorer, Felipe Massas sista grand prix i rött, McLarens sista med Vodafone på sidan.

Webber är rakt på sak som vanligt. “Man måste släppa taget”, sa han.

“Man kan inte vara halvt gravid!” sa han till officiella F1 webbsajten. “Man gör det (slutar) eller inte. Och gör någonting annat.” tillade Webber som byter till Le Mans med Porsche.

“Jag accepterar att jag inte är super-ung längre,” tillade Webber. “De flesta beslut handlar om saker utanför banan. Man vill ha mer, balansera bort från racingen.”

Han medger att hans duster med Vettel, på och utanför banan, har ofta varit jobbiga, men han är inte bitter. Det han ångrar mest är att ha blivit slagen med så lite för titeln 2010.“Men sådant är livet,” sa Webber. “Om man siktar mot stjärnorna så missar man ibland.”

“Sporten (F1) har förändrats så mycket de senaste åren, jag har gjort vad jag kunnat men det kommer en punkt när det inte längre är vad det en gång var – det är lite annorlunda.” sa han till reportrar i Austin förra helgen.

“När jag kliver ur bilen för sista gången kommer jag att vara okej med det. TIllbaka till England på söndag kväll, ut med hundarna på tisdag morgon.”

– Mark Webber, Red Bull Racing

(GMM)

%d bloggare gillar detta: