Toro Rosso paret inte vänner längre

Jean-Eric Vergne säger att han och hans Toro Rosso stallkamrat inte längre är vänner.
Innan de parades ihop hos det andra Red Bull stallet, var fransmannen Vergne och australiensaren Daniel Ricciardo vänner. De blev båda signade till energidrycks bolagets ökänt tuffa utvecklingsprogram för förare på samma dag, och jobbade därefter tillsammans i Formula Renault.

Men nu med högre-insatser i F1 världen, och kämpandes för en plats i världsmästarstallet har vänskapen tagit slut.
”Jag vet inte om det är för att vi är i F1 eller han (Ricciardo) tror att han definitivt har slagit mig som vi inte kan ha någon relation, men nej, vi träffas inte längre utanför banan och är inte vänner.” är Vergne citerade i Melbourne tidningen The Age.

Vergne insisterade, däremot, att deras arbetsrelation fortfarande är bra.

”Jag bryr mig inte om att inte åka på semester med min stallkamrat. Jag har mina vänner och behöver inga fler.” tillade han.

Ricciardo som är nästan ett år äldre än Vergne, bekräftade att det gamla vänskapet är över.
”Vi har aldrig blivit oense eller något sådant,” sa han. ”Det har aldrig varit ett ögonblick som har separerat vänskapen – den har bara växt ifrån varandra med konkurrensen.”

”Jag antar att vi förmodligen är som de flesta andra stallkamrater. Jag tror det är som det borde vara.
Jag tror att när du är en direkt rival till någon, vill du ha ditt eget utrymme.”

”Jag tror att det skulle vara ganska svårt att ha ett riktigt vänskap, eftersom i slutet av dagen så slåss vi om kanske en plats och det kan inte finnas någon konservativ hållning till det,” sa den 23-åriga Ricciardo.

(GMM)