F1 stallen förväntar sig att 2014 kalendern trimmas

F1 stallen höjde på fredagen oroade röster för nästa års ovanligt långa 22-race kalender.

Tre lopp på kalendern är endast provisoriska, och gällande avtal mellan stallen och Bernie Ecclestone begränsar antalet lopp till 20.

F1 bossen Ecclestone har faktiskt sagt att han tror att kalendern kommer att trimmas, vilket skulle glädja Red Bull chefen Christian Horner.
“Jag tror vi alla erkänner att 22 race är över gränsen,” sa han i Korea.

Faktum är att med vintertest i Bahrain, återkomsten av tester under säsongen, beskrevs 2014 kalendern – med en unik Monca-New Jersey-Canda trippel helg – som ”omöjlig” av Ferraris team manager Massimo Rivola.
“Låt åt se den riktiga kalendern och sedan får vi lista ut det,” sa han.

Horner håller med om att 20 lopp är ”mättnads punkt” för F1’s alltmer hårt arbetande resande cirkus.

McLarens Martin Whitmarsh identifierade New Jersey som ett lopp som skulle kunna ramla bort, eftersom ”det händer inte mycket” på den föreslagna platsen för gatuloppet.

Promotorn för det koreanska loppet har satt chanserna för ett lopp 2014 till ”50-50”, medan Mexiko tävlar mot klockan för att göra stora uppgraderingar till den åldrande banan, som senast användes för ett grand prix 1992.

“Vi väntar tills kalendern är bekräftad innan vi sätter resurser på att förstå hur exakt vi skulle klara av den,” sa Andy Stevenson, Force Indias team manager.

Källa: (GMM)