Spänningarna stiger i Ferrari

Det eldiga F1-paret på allas läppar just nu är Sebastian Vettel mot Mark Webber.
Men en annan fascinerande kamp är på gång hos Ferrari.

Sportjournalister skannar igenom statistik och undrar om det någon gång funnits någon stallkamrat som utkvalat Fernando Alonso – Ferraris obestridda och arroganta nummer 1 – så många gånger i rad.
Vissa refererade till Jarno Trulli i Renault 2004, andra till Lewis Hamilton i McLaren 2007, men faktum är att ett femte i rad i Kina nästa vecka skulle vara historiskt.

Efter en längre tids motgång, punkterad av en nära dödlig krasch 2009, är Felipe Massa tillbaka i samma form som han var i när han sånär vann mästerskapet 2008.

Fernando Alonso tycker, än så länge, att han är glad att Massa är stark igen.
”Det är bästa nyheten för stallet, eftersom vi behöver konkurrens mellan förarna och jag tror att alla data vi har nu är väldigt användbart att jämföra och analysera för att göra oss bättre.” sa Alonso i Malaysia.

Men bakom scenen kan situationen vara mer spänd dock.

”Fernando är exceptionell, men han är inte så bra på att hantera situationer när hans stallkamrat är snabbare” Sir Jackie Stewart till brasilianska tidningen O Estado de S.Paulo.

Alonso kan åtminstone räkna med fullt stöd från det italienska stallet som har satt honom på en piedestal, som bara kan matchas av Michael Schumachers ett årtionde sedan.
”I ett lopp, är Alonso den bästa förare jag någonsin har haft.” citerades Luca di Montezemolo i spanska El Confidencial.

Ferrari presidenten sa att ett-varvs-fart är svårare att kvantifiera genom olika eran, men ”i själva loppet, ja, är han (Alonso) den bästa.

Men sedan deras partnerskap började 2010 har Massa hittills inte varit före Alonso i mästerskapstabellen.

Montezemolo fortsatte om brasilianaren: ”Det är sant att under början av förra året hände något och han kunde inte köra lika fort som Fernando gjorde.
Men nu är han avslappnad, han har varit väldigt bra, men vi ska inte glömma att det fanns tider då han även var snabbare än Michael.”

”Om jag har några problem, så är det inte med förarna” tillade han.

(GMM)