Ross Brawn länkas till Ferrari

Ros Brawn länkas ihop med en sensationell retur till Ferrari. Mercedes nuvarande stallchef, som var tekniskchef på Maranello under den väldigt framgångsrika Michael Schumacher eran, sågs i ett möte med Stefano Domenicali i Ferraris gästområde på Interlagos under fredagen.

Britten Brawn har funderat över sin framtid hos Mercedes, då det Brackley baserade stallet förväntas ersätta honom med Paddy Lowe så småningom. “Ross kommer att avgå vid något tillfälle,” medgav Lowe i Austin en vecka sedan. “Just nu väntar vi på Ross beslut om detta.”

Ross Brawn
Ross Brawn – Mercedes AMG

Så den stora nya ryktet är att Brawn kan återvända till Ferrari för att leda det berömda italienska stallet, som trots att de har Fernando Alonso bakom ratten inte lyckats vinna någon titel senaste åren.

Tillfrågad på fredag ifall han skulle vara beredd att ta ett steg tillbaka till en övervakande roll så att någon annan kan vara stallchef, svarade Domenicali till brittiska Sky: “Självklart. Om jag ser att det är bästa valet så skulle jag göra det redan imorgon, 100%. Jag har även egna chefer som kan ta det beslutet.”

“Det som i slutändan spelar roll är att Ferrari måste bli standarden i formel ett än en gång.”

– Stefano Domenicali

På frågan om han specifikt skulle vara glad att jobba hand i hand med Brawn igen svarade Domenicali: “Jag kan inte svara på den frågan, eftersom vad jag än svarar så kommer det att skapar rubriker i tidningarna. Jag har sådan respekt för Ross, som vän framför allt och yrkesmässigt att, vi får vänta och se helt enkelt.”

(GMM)