Många rookies till F1-testerna på Mugello

Efter säsongens fyra första Formel Ett race är det nu dags att flytta cirkusen tillbaka hem till Europa, vilket ger oss en extra helg ofrivillig ledighet. Men vi behöver inte gråta mycket över det eftersom det i år för första gången på flera säsongen har lagts in F1-tester mitt under säsongen.
Säsongens fjärde och sista test omgång sätter igång på tisdag 1 Maj och de körs på Mugello banan i Italien. Alla stallen förutom HRT kommer att delta under de tre dagarna och det är en hel del rookies, d.v.s tredje- & reservförare, som kommer att köra.

För superheta Lotus kommer Jerome D'Ambrosio att få prova på E20 för första gången iår. Jerome som körde för Virgin förra säsongen men blev ersatt av franska nykomlingen Charles Pic. För gamla Lotus, Caterhams del så har de med Rodolfo Gonzalez, vars sponsorer lyckades köpa loss en dag för honom.
Även Force India kommer ge sin reserv chansen, när Jules Bianchi får sitt första smakprov för Formel 1 på riktigt.

Valtteri Bottas kommer som vanligt att sitta bakom ratten för Williams en dag, följt av Bruno Senna och Pastor Maldonado varsin dag. McLaren hade tänkt köra sina reserver Oliver Turvey och Gary Paffet, men Lewis Hamilton kan vara på väg till Italien också efter den smått katastrofala helgen stallet hade i Bahrain.

Toro Rosso, Marussia kommer att splitta tiden mellan sina förare, medan för Sauber och Ferrari kommer Kobayashi och Alonso köra dubbla dagar för sina respektive stall.
Red Bull och Mercedes har inte gått ut med sina planer än, men troligt är att det även där delas mellan förarna.