Brawn accepterar att Lowe ska ta över

Ross Brawn har medgett att Paddy Lowe ser ut att ersätta honom vid rodret för Mercedes GP.

“Ja, det har varit mycket spekulationer,” sa Brawn till tyska tidningen Die Welt.
Han insisterade däremot att ingen borde vara överraskad över att Mercedes lockade till sig Lowe, med tanke på hans gedigna arbete hos McLaren de senaste två decennierna.

“Däremot,” erkände Brawn, “gjordes planerna mer för framtiden. Tanken var att min roll i stallet skulle ändras med tiden och Paddy skulle då ta på sig mer ansvar. Men nu är han här tidigt och vi måste tänka om våra ursprungliga planer. För tillfället hjälper Paddy till var han än kan.” sa han.

Lowe själv har varit väldigt tyst i ämnet, även om det är välkänt att han definitivt förväntar sig att leda Brackley stallet så småningom.
Brawn fortsatte: “Jag är ansvarig, Paddy jobbar för mig, men någon gång i framtiden kommer det att förändras. Jag vet inte när.”

“Jag ser redan framemot nästa säsong, 2014 kommer att bli ett väldigt spännande år med alldeles ny teknologi. Mercedes kommer att vara i bra from självklart och det kommer bli kul.”

Pressad för en tidslinje, insisterade Brawn: “Jag kommer att jobba med Paddy de kommande sex månaderna, kanske längre. När övergången sker, kommer det att vara en mjuk överlämning.”
Men Brawn tar kanske inte helt ett steg tillbaka. “Jag vet inte vilken roll jag kommer att ha på längre sikt. Det finns flera alternativ,” sa han.

“Jag gillar stallet och människorna.”

(GMM)

%d bloggare gillar detta: