Maldonado och Grosjean bekräftade som Lotus 2014 förarpar

Det har verkat klart under hela veckan, men idag kom bekräftelsen från Lotus F1 Team att Romain Grosjean får sällskap av Pastor Maldonado säsongen 2014. Lotus meddelar sina förare bara dagar efter att rykten om deras möjliga nedläggning gått rundor i media. Maldonado har bringar troligen med sig en stor summa sponsorpengar, vilket kan ha räddat stallet, åtminstone för stunden.

Utdrag från pressmeddelandet nedan.

Eric Boullier - Stallchef Lotus F1 Team

“Det är med stor glädje som vi formellt kan bekräfta att Romain Grosjean kommer att fortsätta med Lotus F1 Team nästa säsong. Han har verkligen gjort det mesta av hans enorma talang under den senare delen av 2013 säsongen och kommer att vara en fantastisk tillgång för vår 2014 kampanj.
Romain kommer att få sällskap av Pastor Maldonado, en förare jag har känt sedan han körde för mig i DAMS i 2005 års World Series by Renault säsong. Det är tydligt att Pastor har fart och potential - vilket demonstreras av hans GP2 titel framgång 2010 och sedan genom starka lopp under hela sin karriär i Williams F1 Team - och vi är övertygade om att vi kommer att kunna ge rätt miljö som gör det möjligt för honom att blomstra regelbundet på banan.

Vi har arbetat med vår nya bil i linje med de nya reglerna för över två år och vi är övertygade om att vi har en mycket bra lösning för alla utmaningar som väntar. Med Romain och Pastor tror jag  att Lotus F1 Team kommer att kunna orsaka en hel del överraskningar nästa år.”

Romain Grosjean - Förare Lotus F1 Team

“Jag är väldigt glad över att ha officiell bekräftelse på att jag kommer att fortsätta som förare för Lotus F1 Team nästa säsong. Det senaste året har varit väldigt givande för mig. Vi har jobbat bra ihop och jag vet att alla på Enstone är väldigt motiverade att fortsätta kämpa för varenda möjlig poäng. Jag är väldigt entusiastisk för nästa års bil och kan inte vänta på att få komma till banan för försäsongstester innan vi åker till Australien för årets första lopp.”

Pastor Maldonado - Förare Lotus F1 Team

“Det är en fantastisk möjlighet för mig att komma till Lotus F1 Team 2014. Det är ingen hemlighet att jag har velat få ett miljöombyte för att ta nästa steg i min Formel 1 karriär och Lotus F1 Team har erbjudit den bästa möjligheten för mig att vara konkurrenskraftig nästa säsong.
Reglerna och bilarna kommer att förändras avsevärt så det är ett väldigt bra tillfälle att få en nystart. Jag kan inte vänta på att få köra i svart och guld.”