F1 förarna Bottas, Räikkönen & Kovalainen

Ska Kovalainen köra Marussian redan på lördag

Heikki Kovalainen kan överraskande ha fått en livlina för att hålla liv i sin Formel Ett karriär 2013.
Finländaren som blev utkonkurrerad från Caterham är enligt rapporter i samtal med Marussia om att erstätta Luiz Razia. På grund av strul med sponsorbetalningar är brasiliensarens F1 debut i fara.

Finska TV-kanalen MTV3 citerade flera trovärdiga källor om att 31-åriga Kovalainen var inom räckhåll för att bli Max Chiltons stallkamrat. Flera andra mediakällor rapporterade samma sak baserat på rykten i Barcelona att Razia inte kommer att köra Marussian den här veckan.
”Inget är säkert innan det är säkert, men att diskussioner förs är fakta” sa Oskari Saari från MTV3.
Saari tillade att det är ”ganska säkert” att Kovalainen kommer att testa nya MR02 på lördag.

Enligt brittiska Sky ska Kovalainen redan ha varit på Marussias fabrik för att göra en sits, och har erbjudit sig att köra gratis 2013.
”Vi måste göra vad som är bäst för hela stallet” sa Marussias sportchef Graeme Lowdon.
”Om det blir ändringar är det för stallets bästa.”

Det har även ryktats att Narain Karthikeyan och Jules Bianchi är möjliga kandidater till Razias plats.
Samtidigt var Vitaly Petrovs manager Oksana Kosachenko på plats i Barcelona paddocken på torsdag, vilket satte igång rykten om en rysk stall-förar kombination för 2013. Men Kosachenko sa till f1news.ru:  ”Vi har redan sett det ryska i stallet minska. Ryssarna i stallet är nästan helt borta.”

”Nikolai Fomenko slutade åka till loppen. Ryssarna är faktiskt bara ägarna och licenshållarna. Vitaly kommer inte att vara i F1 det här året.” bekräftade Kosachenko.