Scuderia Ferrari Racing - logo

Kontrovers när Ferrari anlände till Malaysia

En kontrovers har utlösts efter att anhöriga till passagerare från det saknade Malaysia Airlines flyget tvingades byta hotell när Ferrari-stallet landade för helgens Malaysias Grand Prix.
Media rapportering, inklusive av tyska tidningen Die Welt, sa att eftersom Ferrari hade reserverat rummen på Cyberview hotel, fick de sörjande släktingarna från det saknade planet MH370 flytta ut. ”När de första Ferrari anställa ville checka in, fick de veta att deras rum var upptagna”, skrev Welt i sin artikel.
”Efter en het diskussion, segrade italienarna.”

En talesperson för hotellet bekräftade händelsen: ”Det är sant att de kinesiska familjerna var här, men de är redan borta eftersom vi är fullbokade på grund av Formel Ett loppet.”
Welt tillade att hotellet ordnade alternativ logi nära flygplatsen i Kuala Lumpur för passagerarnas familjer.

F1-bossen Bernie Ecclestone kommenterade: ”Jag beklagar verkligen för de anhörigas familjer, men i slutändan ligger beslutet hos hotellen. Tänk vad som skulle hända om hotellbokningar plötsligt blev ogiltiga?”, tillade han. Welt sa att hotellrummen för F1’s enorma resande cirkus bokas ”månader, ibland t.o.m år, i förväg”.

Källa: GMM