Heikki Kovalainen tillbaka till F1!

Föredetta raceföraren Heikki Kovalainen har anslutit sig till Caterhams föraruppställning igen.
Stallet meddelade under onsdagen att finländaren, som körde för Tony Fernandes stall sedan starten 2010 tills förra säsongen, kommer att vara tillbaka bakom ratten till helgen i Bahrain.

Caterham sa att de högt rankade 31-åringen, som hållit sig i form sedan han blev ersatt av Charles Pic och Giedo van der Garde, är stallets nya reservförare tillsammans med amerikanen Alexander Rossi.
Han kommer att köra första träningspasset på fredagar både i Bahrain och Spaniens Grand Prix.

Caterham sa att Kovalainen är en ny ”formell teknisk utvecklarroll” inför ”första prestanda uppdateringarna till 2013 bilen, en viktig milstolpe i strategin stallet jobbar efter under pågående säsong”.

Med Pic och va der Garde bakom ratten har Caterham hittills under 2013 hamnat bakom vanliga rivalen Marussia.
”Han (Kovalainen) har sex års F1-erfarenhet bakom sig så han är perfekt för att kunna ge oss objektiv återkoppling på olika konfigurationer vi kommer att köra och ge oss en objektiv syn på 2013 däcken jämfört med sin erfarenhet mot 2012 blandningarna.” sa stallchefen Cyril Abiteboul.

”Vi investerade i Heikki våra första tre år i sporten, så det vore ett slöseri att inte använda oss av den dyrbara expertis han har.
Eftersom F1 är en lagsport, kommer han även att ge stöd till Charles Pic och Giedo van der Garde, vilka gör ett bra jobb i sina första månader med stallet.” tillade han.

Abiteboul sa att omskyfflingen kommer efter kinesiska föraren Ma Qing Hua körning på fredagsträningen i Shanghai, efter vilken ”ett antal nya möjligheter dök upp för honom”.
Rossi kommer att ersätta Ma i Caterhams GP2 stall, men kinesen ”är fortfarande kvar som en viktig del i Caterhams föraruppställning och ett meddelande om hans (Mas) ändrade plan för 2013 kommer att göras i sinom tid.”

GMM)