Fry förnekar att det finns brister i nya Ferrari

Pat Fry har motsagt rapporter att Ferrari är på väg in i 2013 säsongen med ännu en fundamentalt-felaktig formel ett bil.

Förra året hade det kände italienska stallet ett minnesvärd dålig start på mästerskapet med F2012’s första konfiguration.

Felipe Massa, däremot, lät mycket gladare med nya F138 i Jerez nyligen, och han satta den snabbaste tiden för hela testveckan, även om rapporter påstår att hans kroppsspråk berättade den sanna historien om bilens potential.

Tyska Auto Bild Motorsport har citerat en Ferrari källa med ”Vi har ett problem” i området runt bilens avgasrör, och tillade ”Det är inte något vi inte kan lösa.”

Tekniskachefen Pat Fry är däremot citerad i spanska Marca: ”I de flesta områden är vi var vi förväntade oss att vara.”
Vad gäller prestanda säger han att Jerez handlade om att ”förstå” nya F138 och Ferrari ska börja utforska bilens faktiska fart den här veckan i Barcelona, innan man avslöjar en stor mängd uppdateringar till tredje testveckan.

Fernando Alonso har avslutat sin intensiva vinterträningsprogram och kommer att köra F138:an under de de tre första dagarna i Barcelona den här veckan, och lämnar över till Massa på fredag.

Fry säger att det är för tidigt att säga något om rangordningen för 2013.
”Än så länge har inget dragit till sig speciellt med uppmärksamhet,” är han citerad. ”De andra bilarna, som vår, är en fortsättning på slutat av förra året. Det kommer finnas mer data för bättre jämförelser senare.” tillade Fry.

Och antydde att man inte borde läsa för mycket in i Massas vecko-bästa-tid i Jerez, han förklarade; ”Med olika däckblandningar och bränslemängder, är det väldigt enkelt att sätta en bra tid under förs§äsongstester.”