Kimi Räikkönen - Scuderia Ferrari 2014

Förbannad Räikkönen hade långt Ferrari-samtal efter Spaniens GP

Timmar efter målgång i Spanien, drog Kimi Räikkönens långa samtal med Ferrari personal ut på tiden.
Det påstår finska tv-kanalen MTV3, som rapporterar att finländaren var missnöjd med sin behandling av det italienska stallet under söndagens Spanska Grand Prix.

Räikkönen svarade ”Nej” när han blev tillfrågad om han nu känner sig som nummer två på Maranello, på grund av att Fernando Alonso blev inkallad i depå först trots att han låg bakom den annars så iskalla världsmästaren från 2007 i Barcelona. Han var däremot, rasande.

I en tv-intervju för brittiska Sky, svarade 34-åringen ”Jag vet inte”, när han blev tillfrågad om vem som tog beslutet att ta in Alonso först – en fördelaktig taktik som brukar vara reserverad för stallets förste förare.

Tillfrågad om han ville komma i depå före Alonso, mumlade Räikkönen något, ryckte på axlarna och stormade iväg.

Senare, efter att ha slagits av Alonso i loppet, tonade han ner strategi incidenten, enligt tyska Auto Motor und Sport. ”Det var inte mycket mellan de två”, sa Räikkönen. ”I slutändan gör det ingen skillnad. Det var ett dåligt resultat för Ferrari.”

Men under tackvarvet efter målflagg, ska Räikkönen enligt rapporter argt ha frågat på radio: ”Exakt vem var det som tog beslutat (om depåstoppet)?”

Källa: GMM