Scuderia Ferrari Racing - logo

Ferrarin inte snabbast i fältet varnar Domenicali

Stefano Domenicali har erkänt att Ferrari förmodligen inte kommer att ha snabbaste bilen under F1 premiären 2013 nästa månad.
Baserat på resultaten från de två första testerna av försäsongen, tror faktiskt de flesta rivaler och experter att världsmästarna Red Bull fortfarande är i ledning.

Veteran reportern Roger Benoit, från Schweiziska tidningen Blick, rankar Lotus som näst bäst i sin tidiga 2013 ranking, följt av McLaren och sedan förra årets tvåa Ferrari.
”Målet är att vara nära med de ledande bilarna” sa Maranello bossen Domenicali till Reuters.
”Jag skulle bli väldigt överraskad om den (F138) var snabbaste bilen vid första loppet. Men om vi alla är väldigt nära, inom några tiondelar, så säsongen är lång och allt är möjligt.”

Förra året kämpade Ferrari och Fernando Alonso tillbaka efter en svår start, och både den spanska föraren och Felipe Massa har sagt att F138 är ”från en annan planet” jämfört med vad de hade 2012. Men, 2013 maskinen kommer troligtvis inte vara dominant, varnar Domenicali.
”Australien är inte slutet på mästerskapet, det är bara början. Vi måste vara försiktiga och hålla oss coola,” tillade han.

(GMM)