Ferrari förare kommer och går – Montezemolo

Luca di Montezemolo har gett Fernando Alonso ännu en varning, när han insisterar att han aldrig har haft problem med att fylla racesitsarna. “Även om jag har många problem, så är hitta förare inte ett av dem.” sa Maranello stallets president till Corriere dekka Sera.

Ferrari har redan avslöjat att Montezemolo "dragit" Alonso i örat efter Ungern, då deras förste förare öppet kritiserade italienarnas brist av konkurrenskraft. Under samma race-helg mötte Alonsos manager med Red Bulls stallchef Christian Horner. Montezemolo däremot har ett fast kontrakt med Alonso och sponsorn Santander för de kommande åren, och tror inte att spanjoren ska någonstans.

“Alonso är fantastisk, jag ha sagt det förut,” sa italienaren. “Han har bevisat det och kommer att bevisa det igen.”
Samtidigt varnade Montezemolo att det viktigaste är Ferrari, inte dess förare. Och han tog åt sig av Alonsos påstående att han vill ha "någon annans bil" som en födelsedagspresent. “Snälla,” sa Montezemolo, “vi ska inte glömma att under några varv under sista loppet förra året var Alonso i princip världsmästare, och han körde en Ferrari, inte en annan bil. Det har stallet vet hur man är konkurrenskraftig”

“Låt mig göra det klart att det är Ferrari jag är intresserad av,” fortsatte Montezemolo att säga till den italienska tidningen. “Förare, har vi haft många av. Vissa bra, vissa fantastiska, men förare kommer och går medan Ferrari förblir.”

Nästa förare att "gå" kan vara brasilianaren Felipe Massa, vars tid hos Maranello efter åtta år till slut kan vara över.
“Felipe är en snabb förare och fantastisk kille,” sa Montezemolo. “Men de senaste dagarna har vi varit väldigt klara me honom, båda han och vi behöver resultat och poäng. Vid något tillfälle kommer vi att se varandra i ögonen och bestämma vad vi ska göra.”

Samtidigt insisterade Montezemolo att stallchefen Stefano Domenicalis plats hos Ferrari inte borde vara lika osäker.
“När man pratar om Domenicali, är en sanning kung.”  sa han. “Under hans ledning har vi en konstruktörstitel och kommit väldigt nära tr stycken förartitlar. Två av dem hade vi enkelt kunna vinna och de hade folks åsikt om Domenicali varit helt annorlunda.”

Till slut tog Montezemolo ett tydligt slag mot F1's dominanta stall, Red Bull. “Vi gör inte dryck, och jag säger det med all möjlig respekt till dem som gör det. Vi är inte en sponsor,” tillade 65-åringen, “vi designar och tillverkar maskiner av högsta kvalitet.”

Källa: (GMM)