Bernie Ecclestone

Ecclestone säger han kan ”lämna F1 imorgon”

Bernie Ecclestone har antytt att han är nära att kliva ned som F1’s högste boss.

De flesta insiders tror att Ecclestones rättegång i München går bra för 83-åringen, då huvudvittnet Gerhard Gribkowsky ofta låter motsägelsefull och otrolig.

Men han ser verkligen inte bra ut i helgen.
Den lilla britten var tvungen att stå över en dag i rättegången förra veckan med en svår förkylning och han mår fortfarande inte bra när han uppfyller sina förpliktelser i furstendömet.

Men medan Ecclestone slutligen kan komma att vinna i München, kan skandalen redan ha tagit ut sin rätt.

Tyska Auto Motor und Sport tog upp teorin att F1’s största aktieägare CVC kan redan ha beslutat att ersätta honom, oavsett utgång. Namn som Christian Horner, Flavio Briatore och den plötsligt högt profilerade Luca di Montezemolo har nämnts som möjliga efterträdare.

Och en förkyld Ecclestone sa med rosslig röst: ”Jag har hört Niki Laudas namn.”

Vanligtvis envisas Ecclestone med att det enda sättet att han lämnar depån är i en trälåda
Men i Monaco sa han: ”Om CVC presenterar en efterträdare för mig, lämnar jag allt imorgon.”

De orden kommer att eka i depån, då F1 just nu befinner sig i den sortens problem som bara Ecclestone brukar kunna magisk ordna upp. På ena sidan har vi arga små stall som hotar med att dra in EU och på andra sidan är de mäktiga storstallen, till synes fast beslutna att hålla fast vid sin ekonomiska fördelar.

”Vårt jobb är att göra det bästa jobb vi kan för att representera de företag som vi jobbar för, så såklart kommer man att försöka göra den mest aggressiva affären men kan”, sa stor-spenderande Red Bulls Christian Horner på torsdag.

Det ryktas att de stora stallen är ganska nöjda med att se de mindre stallen misslyckas så de tvingas köpa chassin istället för att fortsätta försöka vara konstruktörer.
”Det är en brutal konkurrens och det är de starkaste som överlever”, sa Horner.

Utan Ecclestone, fruktar många att F1 står inför ett existentiellt hot.

”Det har aldrig funnits en sämre tid att förlora Bernie,” citerade Auto Motor und Sport en röst i depån.

Källa: GMM