Tre stalls lanseringsdatum klara

F1 testerna inför säsongen 2014 kryper allt närmare och så därmed även lanseringarna av de nya F1-bilarna.

McLaren och Mercedes meddelade sina lanseringsdatum tidigare i veckan. McLaren har tänkt lansera sin bil den 24:e januari, men det blir ”bara” en online lansering. Ett av de mer intressanta sakerna med britternas lansering är att få se vem som är stallets nya huvudsponsor. Vodafone lämnade stallet efter förra säsongen och en ny huvudsponsor väntas presenteras i samband med lanseringen, vilket även kan ge bilen en helt ny färgsättning.

De pampiga lanseringarna har under senare år blivit allt färre och för i år väntas de flesta endast göra just online lanseringar alternativt på plats på testerna.

Mercedes har valt det senare alternativet, precis som förra året, och kommer alltså visa upp sin nya bil (troligtvis W05) innan starten av testerna på Jerez.
Det kommer även Caterham göra sa stallet här om dagen. Det är kul att se att ett av stallen längre bak kommer att vara på plats för de första testerna. Intressant med Caterham är dock att de fortfarande inte har gjort klart med några förare. Innan 2013 säsongen avslutades dök rykten om att svenske Marcus Ericsson var en av kandidaterna för platsen. Sedan dess har det varit ganska tyst om spekulationerna kring Caterhams förare. Det senaste är att stallet gärna vill ha en erfaren förare, vilket enligt rykten kan öppna dörren för Kamui Kobayashi att återvända till sporten.