Silverstone Ã¥tervänder… I 17 Ã¥r!!

BRDC, British Racing Drivers Club, meddelade igår att man säkrat ett 17 år! långt kontrakt för att arrangera Storbritanniens Grand Prix på Silverstone, platsen där allt en gång började.

Ã…ret var 1950. Platsen var Silverstone - Guiseppe Farina, med en Alfa Romeo, tar segern i första loppet av något som kallas Formel1 Världsmästerskapet. Senare under året kröns han som den första F1 världsmästaren i historien.
hoppar till 2009. Igen, Silverstone, det sista loppet på den klassiska banan har avslutats och vunnits av Sebastian Vettel, som inte vann Världsmästerskapet, men troligen kommer göra det någon dag.
Ã…rets Brittiska Grand Prix skulle bli det sista på Silverstone på väldigt länge, efter att Donington säkrat kontrakt för de kommande 17 åren tidigare under året. Men finansiärerna bakom Donnington satsningen lyckade sinte samla ihop nog med pengar för att kunna göra den upprustning som hade krävts för att kunna arrangera Formel1. Enda sedan i somras har det varit ganska tveksamt om det ens skulle bli något GP i Storbritannien 2010, och senaste veckorna har saker varit som mest dystra.

Men i slutet på förra veckan kunde alltså Bernie Ecclestone och BRDC, som sköter om Silverstone, med gamle F1 föraren Damon Hill i spetsen säkra det klassiska racet på engelsk mark. F1 återvänder dit allt en gång började.

McLarens nya britt-duo Jenson Button och Lewis Hamilton var väldigt glada över nyheten att Silverstone återvänder till F1 kalendern

"Brittiska fans är de största F1 supportrarna i världen, det är den bästa Julklappen de kunde få." sa Hamilton till BBC Sports Online.
"Det är fantastiska nyheter att loppet stannar på kalendern och att det kommer arrangeras på Silverstone.
Silverstone har en atmosfär som inte kan köpas för pengar och jag har flera fantastiska minnen från banan. Jag vann båda racen i GP2 2006, en otroligt känslosam ochglädjande poleposition i 2007 och en regnig vinst året jag vann mästerskapet.
"

"Jag kan knappt vänta på att komma hem till Storbritanniens Grand Prix nästa år nu när både Jenson (Button) och jag kommer bära Brittiska flaggan och göra vårt bästa för att vinna."

Jenson i sin tur hade följande att säga: "Jag kan inte tänka mig en F1 säsong utan Storbritanniens GP, så det här är fantastiska nyheter. Det är så många brittiska människor som arbetar inom sporten, vi har väldigt många fans därute."

Silverstone banan har dessutom planerat en större ombygge på området till en summa av £40 miljoner, som var planerad för MotoGP.

Richard Philips, Silverstones VD förväntar att banan ska vara färdig till Mars.
"Det händer en väldig massa just nu. FIA har varit och sett den nya banan och den ska skickas in för godkännande.

Vi har förhoppningar om att använda den nya 'Arena' banan nästa sommar. Men vi har fortfarande kvar den gamla bana också, så om vi inte kan ordna allt i tid kommer vi köra på den gamla GP banan."