Har stallorder en plats i Formel 1?

Det har varit mycket snack om stallorders denna vecka efter att Ferrari, i kod, beordrade Felipe Massa att släppa förbi Fernando Alonso. Men Ferraris kod språk fungerade inte riktigt, minst sagt. Vem som helst kunde förstå vad stallet menade med ”Alonso är snabbare än dig, bekräfta att du förstår”.

Diskussionen tändes och under veckan har både ja och nej sidan för stallorders fått stöd bland experter, stallpersonal och förare.
Schumacher ställde sig bakom Ferraris beslut och Ross Brawn har sagt att han skulle vilja se en ändring till regeln, eftersom den inte längre håller som den är idag.

Ingen vill se en förare vinna varje lopp, men i vissa lägen, speciellt mot slutet av säsongen, så är det bättre om en förare vinner över den andra. Om förare 1 har bättre chans att vinna mästerskapet än förare 2, vill självklart föraren och stallet att den förare med bättre chans ska vinna.
Och den som tror att det inte finns stallorder inom F1, bara för att ingen gör som Ferrari och ger dem över radion, är ganska naiv. Självklart bestäms det saker bakom kulisserna,så frågan vi borde ställa oss är, vill vi vara naivt ovetandes om vad som händer eller hellre höra det över radion.

Vad tycker du om stallorders i F1, svara på vår fråga –> http://poll.fm/f/23ryf