Force India behåller båda förarna till 2010

Force India meddelande idag att man behåller båda förarna till nästa år.

Adrian Sutil kommer köra sin fjärde säsong i F1 och med Force India. Han startade sin F1 karriär som testförare med Midland, året efter tog han steget upp som fulltids förare med stallet som bytte namn till Spyker och blev sedan Force India. 2009 var hans bästa säsong hittills, med en fjärde plats och en start från främsta ledet.

Vitantonio Liuzzi som varit reservförare för stallet sedan 2008, tog över andra förarplatsen till Italiens GP på Monza i år efter att Giancarlo Fisichella lämnade stallet för Ferrari.
Tonio började sin F1 karriär med Red Bull 2005, men gick över till syster stallet Toros Rosso för en fulltids race plats 2006 och 2007.

Dr Vijay Mallya – ägare och team chef Force India

Vi är väldigt glada att behålla båda Adrian och Tonio för en ny säsong. Vi har alltid haft åsikten att konsekvens är viktigt vid det här stadiet av ett teams utveckling och för första gången på många år kommer vi ha kontinuitet inte bara med samma förare, men också samma motor och ledning. Med den här stabiliteten på plats tror jag ärligt att vi har en otroligt bra chans att bygga  på och fortsätta utveckla de fina resultaten vi hade under 2009. Jag är säker på att vi har en av de mest dynamiska uppställningarna i fältet och jag hoppas att detta kommer att stå oss väl till pass i det som vi alla hoppas kommer att bli ett övergångs år för laget.

Adrian Sutil – Force India

2010 kommer vara mitt fjärde raka år med stallet. Jag trivs här, det känns som en familj, och när du trivs kan du fokusera all din energi 100% på att lyckas på banan. Nästa säsong vill jag ta poäng kontinuerligt, kanske även slåss om pallplatser, och stallet har precis samma mål. Vi har verkligen åt rätt håll så med vår sammanlagda energi ärjag säker på att vi kan åstadkomma mer än förra säsongen.

Kort fakta Adrian Sutil

  • Adrian gjorde sin F1 debut 2006, när han körde under fredags träningen för Midland under Europas, Franska och Japanska Grand Prixen. Hans race debut kom 2007 i Australiens GP och tog sina första VM poäng i Japan senare samma år. Efter ett frustrerande 2008 kom Adrian tillbaka starkt under 2009, med sin första start från första led i Italiens GP, och även tävlingens snabbaste varv.
  • Han har hittills tagit 6 VM poäng i karriären
  • Adrian vann det Japanska F3 mästerskapet 2006 och var tvåa efter Lewis Hamilton i 2005 års F3 Euroseries
  • Född i södra Tyskland, med Sydamerikanske rötter på sin pappas sida, men bor numera i Schweiz

Vitantonio Liuzzi – Force India

Det var mitt mål att komma tillbaka och tävla 2010 och jag har äntligen uppnått det. Det känns som att de fem lopp jag körde 2009 var lite av uppvärmning; komma tillbaka till racing, lära sig bilen, få tillbaka känslan. Nu när jag gjort det känner jag att jag är redo att kämpa nästa säsong. Vi var ganska starka i slutet av 2009 säsongen så om vi fortsätter där vi slutade tror jag vi kan ha ett bra år. Poäng är målet och visa alla vad vi kan.

Kort fakta Tonio Liuzzi

  • Tonio Liuzzu var Force Indias test och reserv förare från 2008 till Italiens Grand Pric 2009 när han hoppade in istället för Giancarlo Gisichella, som lämnade stallet för Ferrari. Han kvalade in på en otrolig sjunde plats och låg på poängplats till ett mekaniskt fel tvingade honom att bryta loppet.
  • Tonio gjorde sin F1 debut 2005 i San Marinos GP med Red Bull Racing. Han tog ett poäng i sin debut, men körde bara tre fler race det året innan han gick över till Toro Rosso 2006, där han stannade 2007 säsongen.
  • Tonio delar rekordet för flest vinster under en säsong i F3000, 7 utav 10 i 2004, det året han vann mästerskapet. Han delar rekordet med Juan Pablo Montoya och Nick Heidfeld.
  • Tonio har innehaft FIA-CIK World Karting Championship titeln, som han vann 2001.