F2 Nyhet: Henry Surtees avled söndag kväll, efter krasch.

Vi på F1start.se är väldigt lessna över att behöva meddela att 18 åriga  F2 föraren Henry Surtees avled på söndag kvällen på ett sjukhus i London efter sin krasch på Brands Hatch. Bara i lördags stod han på pallen efter första racet.

Olyckan inträffade på varv 10 av ett väldigt händelserikt lopp, som rödflaggades 3 gånger.
Jack Clarke körde av i Westfield och ett däck från hans bil lossnade och studsade tillbaka ut på banan. Den träffade Surtees i huvudet, varvid den unga föraren tappade medvetandet och körde rakt fram i kurvan och slog hårt in i väggen. Man stabiliserade Surtees i banans sjukstuga innan man flög honom till det lokala trauma centret på Royal London sjukhuset.

Henry var son till 1964 års F1 mästare John Surtees.
Han startade sin karriär som åtta åring på Blackbushe i Hampshire den 25:e september 1999 i en 60cc Comer Zip Kart och under resten av 1999 och 2000 deltog han i många klubb event på Rye House, Buckmore Park och Blackbushe. Han vann Club Winter Mästerskapet på Rye House 2000 som nio åring.

Succeen fortsatte 2003 med Mini Max med flera heat och final vinster, snabbaste varv och varv rekord. Han var också med i Brittiska Inter-Nationella teamet och fick mest poäng och vad medlem i det vinnande laget.

Under 2004 körde Henry en 125cc Junior Max Rotax på olika banor i landet med flera heat och final vinster. 2005 deltog han i två klasser i denna serie, Junior Gearbox och Junior Max med många heat och final placeringar i Junior Max klassen, med en sjätte plats i event serien. I Junior Gearbox klassen gick det minst lika bra och han fick titeln 'Stars of Tomorrow' Junior Gearbox Champion på Buckmore Park den 25september.

När han 2006 deltog i Ginetta GT Junior serien i Stor Britannien, startade hans karriär på riktigt. Han vann tre race och slutade som trea i mästerskapet. Efter ett år i Formula BMW bytte han till Formula Renault 2.0 UK under 2008.

I årets första race i Formel 2 serien i Valencia tog Henry 2 poäng med en sjunde plats, och i lördagens första race på Brands Hatch blev han trea och den första britten på pallen i F2 serien.

Våra tankar är med Surtees familjen, speciellt mamma Jane och pappa John som var på plats banan i Kent under helgen, och Henrys vänner.

klipp hos Eurosport på kraschen.