All-American racing team

Ett rykte som gick året, främst sommaren, om att ett amerikansk stall i F1, har idag fått nytt liv igen i flera medier.

Den gången var snacket att amerikanen Ken Andersson skulle starta ett stall med Honda som uppbackare och de skulle vara med från 2010.
Idag har ryktet gått hett att samma Andersson tillsammans med tv-personligheten Peter Windsor, som även jobbet för Williams och Ferrari, ska vara gång med ett stall igen. Enligt tyska Motorsport-Total ska stallet heta USF1 och vara med från 2010. Stallets slogan ska vara ”Made in America”, deras bas ska ligga i Charlotte, North Carolina.
Enligt en site ska allt ha Bernie Ecclestones välsignelse och grönt ljus för att skicka in och få sin ansökan godkänd. Officiellt ord väntas i slutet av veckan.

Det finns en hemsida för stallet, usf1, denna blev dock registrerad redan år 2000 och är senast uppdaterad under förra året. Sidans ägare är hemlig men återfinns i Davidson, North Carolina.

Man undrar såklart om detta bara är ett rykte startad på grund av torr säsong i F1 välrdens nyhetsmedier, eller om det verkligen är sanning. Personligen tror jag att det skulle va väldigt spännande med ett amerikanskt stall, samtidigt som det skulle vara bra för sporten. U.S.A är fortfarande världens största marknad.

Frågar man naturligt frågar sig nu är, är det kanske Honda stallet de köpt / tänkt köpa?? Eller kan det kanske vara ett uppköp av Toro Rosso på gång (Red Bull har stallet till salu)?? I det första fallet betyder det troligtvis att Honda skippar över årets säsong och återvänder till 2010. Om de inte skulle göra så att de kör en interim såsong 2009 och sedan ändrar namn och liknande till kommande säsong…

Jag antar att vi får veta på fredag? eller!

%d bloggare gillar detta: