Lotus första stallet att missa inledande F1-testerna

Om exakt tre veckor är det dags för det första av tre försäsongstester inför Formel 1 säsongen 2014. Alla stallen jobbar hårt för att slutföra sina bilar med alla nyheter som den kommande säsongen för med sig. Varje år brukar det vara någon eller några stall som inte riktigt hinner färdigt, åtminstone till de inledande testerna, och så är det även i år.

Lotus F1 Team har i en intervju med tekniska chefen Nick Chester meddelat att man inte kommer att hinna färdigt med nya E22 till testerna i Jerez 28-31 Januari.

“Vi kommer att behålla täcket på på vår bil lite längre än vissa andra stall. Vi har beslutat att det inte är idealt för vårt bygg-och utvecklingsprogram att delta i Jerez testet. Vi kommer sannolikt att avtäcka bilen innan Bahrain testerna, och i Bahrain borde vi verkligen kunna sätta bilen genom sina steg i representativa förhållanden”

Bilen har dock genomgått de obligatoriska testerna för att bli godkänd, det enda som återstår är kraschtesterna på nosen. Man har även tagit chassi mått för båda förarna, Romain Grosjean och Pastor Maldonado.

Än så länge verkar det som att fältets resterande tio stall kommer att delta på de första F1 testerna i Jerez, men än är det många veckor kvar där mycket kan hända.
Försäsongstesterna körs i år den 28-31 januari i Jerez och sedan 19-22 februari samt 27 feb. till 2 mars i Bahrain.

%d