Haas F1 Team

Haas F1 Team, tidigare känt som Haas Formula och Haas Racing Developments, är ett amerikanskt Formel 1-stall grundat av NASCAR Sprint Cup-stallägaren Gene Haas 2014. Stallet var planerat att debutera 2015, men Haas valde att skjuta upp det till 2016. Haas har valt att anlita den italienska formelbilstillverkaren Dallara till att designa och bygga deras bil, och Ferrari är leverantör av motorenheten.

Källa: Wikipedia

McLaren-Honda F1 Team

McLaren Honda är en brittisk formelbilstillverkare med ett framgångsrikt Formel 1-stall som grundades av Bruce McLaren 1963. Stallet har tävlat i en rad olika motorsporter, men är mest kända inom Formel 1. McLarens ägs av McLaren Group och Honda är sedan 2015 stallets motorleverantör.

1990 grundades McLaren Cars, numera McLaren Automotive, som tillverkar snabba bilar för gatubruk. Den mest kända modellen är McLaren F1; modellnamnet anknyter förstås till McLarens framgångar inom formel 1 men betyder inte att bilen är en Formel 1-bil. Sedan Formel 1-stallet inledde sitt samarbete med Mercedes, har McLaren också kommit att ingå som del av modellnamnet i sportbilen Mercedes-Benz SLR McLaren.

Säsongen 2007 diskvalificerades McLaren från konstruktörsmästerskapet på grund av att man innehaft tekniska data från konkurrentstallet Ferrari.