Marussia bekräftar, äntligen, Luiz Razia som förare

Äntligen var det sluttjafsat från Marussias sida angående deras andra förare för den här säsongen, när de nu bekräftar Luiz Razia. Då återstår bara en plats officiellt i F1 fältet för 2013, men inofficiellt är den väl redan tagen av Jules Bianchi.

Från Marussia pressmeddelande:

Vi är väldigt glada över att välkomna Luiz Razia till vart stall som Race Förare för 2013 säsongen.

Den 23-åriga Brasilianaren, tvåa i 2012 GP2 Serien och Marusissa F1 Teams reservförare 2010, fullbordar vår föraruppställning för den kommande säsongen tillsammans med 21-åriga britten Max Chilton.

Det blir direkt in i hetluften för Luiz idag. När stallets program för dag två sätter igång senare den här morgonen kommer han att få testa på MR02 för första gången.

John Booth, Stallchef, Marussia F1 Team
“Vi är glada över att ha slutfört vår föraruppställning, vilket betyder att vi nu kan fokusera all vår uppmärksamhet på vad som ser ut att vara en väldigt lovande 2013 säsong. Luiz är inte ny för stallet såklart, eftersom han var reservförare under vår debut säsong 2010 och en del i vår Young Driver Program. Det är därför väldigt glädjande att inte ha bara en utan två förare från det programmet som förare för oss 2013, och det är även väldigt spännande eftersom Luiz och Max visade stor potential när de körde med varandra förra säsongen i GP2. När Luiz flyttade till GP2 2011 hade vi väldigt stora förväntningar på att han skulle utvecklas till den nivå han har gjort. Han är en mycket snabb och uthållig förare som kämpade hårt för andra platsen förra året. Tillsammans med Max har vi ett ungt men väldigt ambitiöst par och ser framemot vad de kan uppnå tillsammans. Den kommande säsongen kommer handlat om att belöna den tro stallet har visat till mig. Jag ser framemot att börja den processen i Jerez där vi kommer att testa MR02 för första gången. Jag ser också framemot första racet i Melbourne och jag är väldigt glad över att tävla tillsammans med Max, som jag tävlade ’emotä’ förra säsongen. Det här är ett väldigt viktigt år för Marussia F1 Team, när det gäller att behålla momentum från en väldigt positiv 2012 säsong. Jag ser framemot att göra ett värdefullt bidrag till det.”

Luiz Razia, Race Förare #22
“Det är fantastiskt att vara tillbaka med Marussia F1 Team och nästan samma grupp av människor jag jobbade med 2010 när jag var reservförare. Efter att ha varit i den positionen vet jag att det här stallet belönar beslutsamhet och framgång i sina unga förare, avsikten med deras program är att skola nästa generation av racing förare. Jag är väldigt stolt över att ta steget till en Formel 1 racesits, speciellt med stallet där jag påbörjade denna resa, eftersom de hjälpte mig att visa vad som krävs för att komma vidare till den högsta nivån. De senaste två säsongerna i GP2 har handlat om att visa att jag har vad som krävs och att jag är redo.”