Bahrain GP - Sebastian Vettel

Vettel surar över däcken och Mercedes-Pirelli test

Tyskarna Sebastian Vettel och Nico Rosberg berättade på torsdag sina väldigt olika åsikter om de ”hemliga testerna” som är senaste skandalämnet i formel ett.
Mercedes ska upp inför FIA tribunalen för att möta eventuella sanktioner för överträdelse av reglerna om testning under pågående säsong, eftersom deras 2013 bil användes av Pirelli under ett test i Barcelona nyligen.

Världsmästaren Vettel, vars stall Red Bull var det stall som först lämnade in en protest tillsammans med Ferrari, sa att Mercedes tydligt fick en orättvis fördel. “Jag ser det som en viktig fråga,” sa han till Suddeutsche Zeitung.
“Varje testkilometer är en fördel, och Mercedes fick möjligheten att testa däck som vi troligtvis kommer att köra i Silverstone. Jag tycker att det är en fördel över alla andra stallen.” tillade den trippla världsmästaren.

Monaco vinnaren Rosberg, som faktiskt körde under Barcelona testerna med stallkamraten Hamilton, håller däremot inte med och insisterar att Pirelli hade full kontroll över körningen.
“Vi har ingen talan överhuvudtaget. De (Pirelli) sa ’du ska göra det här, det här, det här’ och och deras egna ingenjörer bestämde programmet,” berättade han till Sky Sports.
“Så det var inte mycket för oss att lära oss om något eller bestämma vad vi ska göra.”

Vettel skrattade också åt Pirellis beslut att bara testa de föreslagna ändringarna till däcken denna helgen i Kanada, på grund av att alla i depån inte kunde komma överens.
“Slitbanan faller bort helt,” sa 25-åringen. “Det är en säkerthetsrisk för oss allihop. Att vi inte kommer att få de ändrade däcken till ett race på en snabb bana som Kanada är för mig helt oförklarligt” tillade Vettel.

(GMM)