Ferrari ansluter till Lotus i kritiken mot Pirellis förändringar

Ferrari har anslutit till Lotus kritik mot Pirellis däck förändringar mitt i säsongen.
Efter kritik tidigt på säsongen, som kulminerade i ropen efter Barcelona nyligen, meddelade Pirelli att man skulle göra grundläggande förändringar på sina kontroversiella 2013 däck inför Kanadas GP nästa månad.

Lotus stallägare Gerard Lopez var först med att reagera och liknande förändringen med att man skulle göra fotbolls mål bredare för att ett lag alltid sköt i stolpen. Nu har Ferrari, på den anonyma ”Horse Whisperer” bloggen på sin webbsida, brusat till mot de som påstår att fyrstopps-strategier i F1 betyder att däcken är för extrema. Ferrari skribenten refererar onekligen till den sorts kritik som gjorts av världsmästarna Red Bull.
“Det är synd att dessa värdiga själar höll tyst för två år sedan när fem av de sex förarna som kom på pallen på samma Catalunya bana och i Istanbull gjorde exakt samma antal depåstopp.” kan man läsa i bloggen.
De påminde också om Frankrikes Grand Prix 2004, där Michael Schumacher vann på Magny-Cours med en fyrstoppare och alla i depån överöste Ferrari och Bridgestone med beröm. “Idag däremot verkar man nästan behöva skämmas för att ha valt en strategi som, som alltid för den delen, är gjord för att få ut det mesta av det paket man har tillgängligt.”

(GMM)