”Uppmuntrande tecken” i Schumachers återhämtning

Michael Schumacher visar ”små, uppmuntrande tecken” i sin långa återhämtning från ”svåra skador”, annonserade den sjufaldige världsmästarens manager på onsdag i en sällsynt officiell uppdatering.

Uttalandet följer spekulationer att den förre Ferrari och Mercedes förarens familj nu har fått höra att Schumacher, 45, sannolikt inte kommer att återhämta sig, nästan elva veckor i koma efter sin skidolycka i de franska alperna. Men Schumachers manager Sabine Kehm sa i sin kommuniké på onsdag: ”Vi är säkra på att Michael kommer att klara sig och vakna. Det kommer ibland små, uppmuntrande tecken, men vi vet också att det just nu gäller att vara tålmodig.”

Schumacher lägret har kritiserats för att inte lämna tillräckligt med information om den tyskens återhämtning till media och hans legioner av fans. Onsdagens uttalande sa att faktum är att familjen är väldigt ”extremt tacksamma” för all sympati och intresse, men att ”man bör inte glömma att Michaels familj har att göra med en väldigt intim och känslig situation. Det är väldigt svårt för oss alla att  förstå att Michael, som hade övervunnit en hel del prekära situationer tidigare, har blivit så fruktansvärt skadad i en sådan banal situation,” sa Kehm

Källa: GMM