Nya stall till Formel 1 säsongen 2015

Någon månad sedan öppnade FIA ansökningsprocessen för nya stall till Formel 1 världsmästerskapet. I slutet på februari ska man vara klara med urvalet, som just nu verkar bestå av tre stycken intresserade partier.

Den intresseanmälan som känns mest seriös, eller trolig, är inlämnat av amerikanen Gene Haas. Han är delägare i Nascar stallet Stewart-Haas Racing, tillsammans med Nascar stjärnan Tony Stewart.
Bernie Ecclestone tror dock inte att Haas ”har råd” med F1, att amerikanen inte är beredd att satsa de pengar som krävs för att lyckas i F1.

De andra två som lämnat in ansökan är Colin Kolles och Zoran Stefanovic. Kolles var stallchefen som tog över HRT ett tag men lämnade sin position inför stallets katastrofala sista säsong i Formel 1. Stefanovic å sin sida visade intresse i F1 förra gången det begav sig (2010), då Caterham (Lotus Racing), Marussia (Virgin Racing) och HRT fick plats i fältet. Stefan Grand Prix blev ett misslyckat försök senast och det finns inte mycket mer hopp denna gången heller.

Rykten denna vecka har dock gjort gällande att det faktiskt kan finns två lediga platser, men att båda dessa skulle fyllas är nog mest önsketänkande.

%d bloggare gillar detta: