F1 Safety Cars - Aston Martin Vantage & Mercedes AMG GT R

Nya safety-cars till F1 2021, från Mercedes och Aston Martin

FIA presenterade årets nya Safety Cars (säkerhetsbilar) till F1 säsongen 2021. Inte nog med att det är en ny look på Mercedes-AMG GT R and Mercedes-AMG C 63 S Estate bilarna. De får även sällskap av Aston Martin som för första gången kommer leverera säkerhetsbilar till F1-serien.

F1 Safety Car - Mercedes-AMG GT R

Det är första gången på 25 år som två biltillverkare levererar säkerhetsbilen och läkarbilen till FIA Formel 1. Mercedes har varit leveretör av den Official Safety Car och Official Medical Car sedan 1994. De kommer fortfarande köra samma Mercedes-AMG GT R and Mercedes-AMG C 63 S Kombi bilar som tidigare, men båda bilarna kommer ha ett helt nytt utseende 2021. Den ikoniska silverfärgen har bytts ut mot en knallröd färg, vilket kommer få bilarna att stå ut ännu mer.

Den andra tillverkare är alltså Aston Martin, som inte bara kommer ha två bilar som race:ar på banan, utan även två bilar som står i depån och väntar. Säkerhetsbilen kommer att bestå av en Aston Martin Vantage, som självklart kommer att vara specialutrustad och modifierad. Medan läkarbilen vi kommer att se är en Aston Martin DBX . Båda bilarna kommer självklart bära Aston Martins ”Racing Green” utseende med lime-gröna detaljer.

Aston Martins bilar kommer vi att få se redan den 28 Mars på FIA Formula 1 Bahrains Grand Prix, medan Mercedes nya röda bilar kommer att debutera på Imola den 18 April för FIA Formula 1 Emilia-Romagna Grand Prix. Resten av F1 säsongen 2021 kommer att delas av tillverkarna.

”Vi är mycket glada att tillkännage vårt nya partnerskap med både Aston Martin och Mercedes-AMG för att tillhandahålla officiella säkerhets- och medicinska bilar till FIA Formel 1-världsmästerskapet. Aston Martin och Mercedes-AMG är ikoniska bilmärken, och vi är stolta över deras plats i vår otroliga sport. Säkerhets- och medicinska bilar är en oerhört viktig del av Formel 1 och finns alltid där för att skydda våra förare. Förra säsongen bevittnade vi den heroiska hastighet och engagemang som besättningarna krävde för att rädda Romain Grosjean från hans dramatiska olycka, och både Aston Martin- och Mercedes-AMG-bilarna är perfekt utrustade för att svara med ett ögonblicks varsel för att säkerställa förarnas säkerhet. ”

– Stefano Domenicali, VD Formel 1

Klicka här om du vill veta mer om detaljerna kring Aston Martins bilar.

Klicka här om du vill veta mer om detaljerna kring Mercedes AMG’s bilar.