Kimis designer berättar om Icemans hjälmar

Gamla och betrodda vännen Uffe Tägström har designat Kimis hjälmar sedan hans karting dagar,så vi mötte upp honom för att ta reda på vad som egentligen pågår inne i - eller i det här fallat utanpå - Icemans huvud...

Trots att föraren är väldigt involverad i design processen, när det gäller Iceman är saker oftast ganska mystiska när det gäller hans hjälm:

"Oftast ger Kimi en antydan till vad som borde vara på hjälmen för kommande säsongen. Jag gör sedan fem olika versioner av hans idée på datorn och han väljer sen den han gillar mest." förklarar Uffe.

"Förra året ville han ha sitt nummer där uppe. Han hade numret tidigare under McLaren åren, men då satt den back på hjälmen. Nu ändras numret från 9 till 7, men det blir inte mycket förändring till 2013, bara lite nya partners."

Kimi har alltid varit lite av en trend-sättare med sin unika stil, och hans "skid lids" är inget undantag.

"Ibland har det varit så att, vad Kimi än sätter på sin hjälm så tar det inte länge innan samma idée på något sätt finns på någon annans hjälm också" säger Uffe.

"Jag skulle inte säga att han är väldigt artistisk, men han vet vad han vill ha och han är väldigt mode medveten. Han är verkligen av sin generation."

Kimi sparar alla sina hjälmar och kommer ihåg säsongen bara genom att titta på hjälmens design.

Under Monacos Grand Prix 2012 visade han upp sin respekt för en förare från 1970-talet när han införlivade James Hunts design och namn på sin hjälm.

"Idéen fanns där för många år, men med McLaren och Ferrari fanns det ingen möjlighet till att använda den. Förra året var perfekt och responsen var fantastisk" berömde Uffe.

Vi får vänta och se vad Monaco kan bringa den här gången.

KategorierF1